木結他求介紹

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
防唔到濕嫁
屋企長開吸濕機
點解唔得,我放左個濕度計響個硬盒入面
長期50-55%
你個野壞左?
香港非秋天平均70~80%

你放落硬CASE果時 D空氣已經係70~80% (除非你放吸濕包)
仲要其實唔係真空 會有新濕氣走到入去
好似食完薯片個袋包實少少 但終有一日會林哂

吸濕包又有壽命 同埋如你成日練 拎出黎 間房既空氣又係70~80%
放番入CASE 又要再等吸濕包 吸番正常%

結論:長開抽濕機/移民
盒靚密封得好,勤力check吸濕包
我一日拎琴開一次放琴開一次,點解唔得?
即刻影張,硬要話我個野壞左都冇你乎
^(咪搞咁多野 買個正常硬case乜都掂)

^(除非你放吸濕包)

以為你冇放都咁神奇長期50~55%
巴打用邊隻除濕?同用幾多?
我放盒加除濕包只keep到58-60%
買全單一定要hardcase

結他真係好靚

係樂器,亦都係藝術品
平時放4包 Boveda 49%
好潮濕果期會再加吸濕大笨象
巴打唔好做左器材控🙈
的確,有啲display 出黎肉眼睇都已經脹得好勁,通利sales 仲水人買display 次次都同人講得番display 呢枝
Boveda 49 好用啲定係結他士多賣個隻ever bamboo / MUD 好用啲呀ching?

btw 隻MUD 好似幾貴
呢排睇得多,睇到傻傻地
哇屌 我前排問 佢又話得番display 但價錢就同全新一鳩樣
分分鐘你買完「得番一枝」嘅display,後日上去再睇又會有一枝全新嘅放出黎做display
見過通利啲sales 將企係到的結他case用力推落地下,飛到幾尺遠,唔知入面有冇結他啦,不過自此無係通利買過結他
但如果買大廠野,唔去通利仲可以去邊度?
咁mayson a3呢?我見都好多新手會揀呢部
只可以祝你遇到良心sales
想問下有冇推薦新手買咩結他好 budget 3000樓下
巴打通常幾耐要換一次?
如果換得密 成本都好高
可以參考下之前巴打們介紹的牌子的面單結他
Sole
Kepma
Yamaha
Anuenue
3k推薦 Kepma f1-ga,如果鍾意fingerstyle的話。
防潮箱既電費好平
加多少少上......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞