木結他求介紹

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
一般
好似都係mic
香港除咗accousick room 邊度有賣eastman ?
天價
Fingerstyle Ching 你地鍾意咩back & sides?
玫瑰木
桃花芯木
覺得音色岩彈開的風格就可以買喇
有Water Road加持點都會貴少少
但質素應該會有保證
上網睇好似得呢間同埋有個唔知咩代購網
不過比我買都係去acousick買
利申:想去買但係仲諗緊係咪要買個新結他
應該得Acousick Room有得賣
香港行貨係acousick
Martin djr點睇
平價系列的martin唔好買, 你有更多更好的選擇
我覺得應該要有哂兩枝

玫瑰木好有力量、好穩實

桃花芯木好溫暖呢
但djr唔係全單咩 睇過比較gs mini片 啲聲好過gs
宜家djr 幾錢?
上網睇e版好似5千尾 同gs e差唔多價
不妨試埋Kepma A1 睇下岩唔岩手感
側同背板係Mahogany, 應該會好過djr 嘅Sapele
我睇Martin 官網,djr 面版都有兩款(sapele vs sitka spruce) ,我建議你唔好買sapele 面板嘅version,擺明係大廠用個牌頭黎呃水
我都有諗過要a1om 但djr可以拎出街玩下
本身想要啲細結他 想個fingerboard 細啲 想個手指公郁得快啲
唔該大大 好彩你提一提
想請教下 2萬蚊樓下 有無推薦!
感謝各位!!
中意彈咩類型同風格?
最近想踏入jazz領域 ! 之前跟左老師學左1年多d 然後 佢退休了
自己目標想將D 歌改成jazz 味 唱彈 自high
個陣求其買左支 吉他, 依家想買支好D !! 玩過世
感謝巴打!
唔熟jazz 留俾其他巴打答你
Jazz係唔係要用Archtop? Eastman有幾款

https://www.eastmanguitars.com/electric_archtop

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞