[KPOP] K-Pop 2020討論區(15)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike

好似唔係,但英文幾好

在節目裡樂於孤立他人的藝人
截圖綜藝來自於遊戲的法則(the genius)第二季的第六期 ​​​​
但套綜藝唔係好耐啦咩?
點解韓國人會拿番出黎講嘅
唔知WO 個POST好似尋日
The Genius: Rule Breaker
用節目名嚟洗白 佢直接剝奪咗人哋參與遊戲嘅機會,已經唔係破壞規則/突破規則咁簡單
不過唔講呢單嘢成個s2都好難睇,基本上係放送人抱團排擠素人,除咗殷其他放送人都好cheap
其實成套綜藝都被人鬧唔係玩鬥智遊戲係鬥出古惑同排擠人
殷嗰陣都有被人鬧,呢排又回返帶
搞咩呀點解睇落咁怪既
S2真係咁多季最肉酸
不過估唔到佢搞到人成7.8個鐘坐係到
mnet已經玩比賽玩到上哂癮 玩到出神入化乜都玩得
以前睇到呢集嗰時真係好撚憎呢條友
嗰時韓國已經屌得佢好撚勁
呢幾年又唔知點解可以俾佢彈返起
Gf新歌chorus個高音好怪有啲夾硬加咁 不過整體係ok既
普通啦
跳chicken dance 個時好自然
而家個樣睇落好唔舒服
好掛住Choa
蒙受各位垂青估唔到我大大咁冷門嘅帖都有人搬

畢竟幾年前發生係一個香港唔太受關注嘅綜藝節目其中一集嘅一件事

唔係話想咩澄清洗白但係希望各位唔好因為幾張截圖幾個caption 就否定殷志源嘅人品

一個縱橫係韓國娛樂圈23年一直有PD搵佢拍節目唔係無原因

如果大家想了解殷志源嘅人品我有大有把資料可以po上黎

不過今次我想講返呢件事
以下係我搵返黎對件事嘅另一個睇法各位請自行判斷

就算有共犯都justify唔到殷喎
最尾輸嗰到仲好笑,依家咪屌佢哋為咗贏用下三流手段,用呢張圖嚟洗白 偷人嘢都可以辨駁做唔贏就輸,唔爭在禁錮埋其他參賽者,咁咪每次都無對手輕鬆贏

對方話搵到係試探緊,又畀你拎嚟洗白
對方搵唔搵到同你有無偷係兩回事,明知身份證喺自己手上對方話搵到就等如你無偷過?

節目名係The Genius遊戲的法則,透過遊戲定輸贏,Rule Breaker係play outside the rule,例如s1豆哥玩5050咁創造新嘅遊戲規則
可惜s2班仆街根本無人認真玩遊戲,成季都係多數人暴力,只要人多就贏
其實咁多季都有聯盟,但其他季係根據遊戲規則制定高勝率人數聯盟,再搵適合嘅人聯盟
好多時main match只有一個最高分贏家,就算聯盟咗都只能確保唔輸唔等如贏,因為輸嘅人可以揀人入death match
s4有一集五人聯盟有必勝法但張東民唔想組五人聯盟就係因為好難確保五個人可以同分最高分贏,但最後瘋狂計數終於做到五個人都贏免除death match,呢啲咪高質選手為遊戲聯盟而非抱團
但s2班放送人係未玩遊戲就抱團,每次都組最大人數聯盟孤立其他參賽者,其他人唔使玩就輸,完全無遊戲體驗
Death match又設計得差,Death match明明係個人戰,但其他參加者又可以投票左右輸贏,結果抱團聯盟就永遠救自己人
成季s2可以改名做抱團的法則,唔使玩遊戲抱團就贏

反正睇完呢套綜藝殷喺我心目中係大仆街呢個印象洗唔甩,就算唔講咩人品,做放送人做到個節目咁難睇都令人好反感
多謝你嘅評價

殷志源係做錯咗 俾人鬧咗好多 歉都道咗
佢都話過以後唔再上完全食腦嘅綜藝 因為怕再起爭議

呢個節目你覺得佢做得難睇
咁不如睇吓《乘飛機去2》 《新西遊記》 《姜食堂》
或者聽吓〈I’m on fire〉 〈Adios〉 〈All for you〉

可能嗰類節目唔係佢專長 但佢個人真係好有魅力
Itzy 都係7月
@J家軍
Lee hi 23
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞