[KPOP] K-Pop 2020討論區(15)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
SM superjunior red velvet exo + 稍有名氣嘅團 大半個kpop有邊隊啲專輯銷量唔係比大陸fans撐起

連登正式宣布: 撐kpop=撐大陸=撐中共=支持打壓香港人
所以任何支持kpop嘅人一律當作支持中共打壓香港人

香港人最叻係乜? 就係永遠都搵到位企係道德高地上面
呢首歌覺得幾嘈吓 一味高音
不過佢跳得好開心咁
主打都係搵返黑眼必勝好過
上一首仲嘈

《韓聯社》報道,失蹤的南韓首爾市長朴元淳在市區一處山頭被發現死亡

較早前,朴元淳女兒報案,指父親留下類似遺言的口訊後離家,之後失去聯絡,手機也關掉。首爾市政府指朴元淳沒有上班。

警方在朴元淳手機信號最後的位置首爾城北洞,派出3百至4百人以及無人機協助搜索。

與總統文在寅同屬共同民主黨的朴元淳,2011年起擔任首爾市長,去年成功連任,歷史性第三度成為市長,被喻為有機會兩年後挑戰總統寶座的人選。
有大陸fans買SM嘅專輯=奶共?
可能啲staff都係擔住口煙同佢地影相咋。

辛苦晒CHING
off the record間公司而家唔知點。當年cj enm同韓成洙一齊搞黎負責izone,韓成洙全力幫izone做三隻碟,fromis_9就好似搭單放埋入otr,但韓成洙就唔理既。跟住izone出咗三隻碟後,韓成洙退出otr,唔知係咪帶走埋pledis既人手,izone都要搵埋swing幫忙otr管理,而f9就繼續好似公司放置無人理。
Love Bomb 有D人理但之後又沉番
支那人買專輯緊係唔代表藝人奶共 都冇咁講過
但'武漢加油同中國加油"一定係奶共 佢仲要係非支那藝人 又唔係被迫跪低
其他韓國非支那藝人咪最多講下中文,開微博,上埋綜藝都未講呢兩句啦
之前JAY PARK傳上支那綜藝都比人話啦, LISA直接講呢兩句, 就可以有特權?
支那公司仲有成12% YG股份係事實, 唔信自己上去睇
SM都係得4%, YG係KPOP公司黎講最多, 成12%, 大把公司無支那股份, BIGHIT, JYP, FNC, CUBE,好多中小型都無, 唔好拉埋其他公司落水 同支持KPOP無關係
FUN好唔掂
你都有道理 但咁算唔算五十步笑一百步
佢地而家有上中國節目咩?
三大必奶共,咪拉黎同其他公司比啦好冇
你講到有大陸fans就係罪咁
K-pop咁出名,邊度都有fans架啦
唔係個個K-pop明星都會主動聲大大奶共為左搵多啲銀,尤其係某8萬中輸有兩個華人既女團
三大情況更甚啦
理得佢地賣成百萬張碟有幾紅
凡係有中國人/部分有台灣人既組合我都唔會支持
三大一定奶,次等少少既Pledis,FNC,CUBE都有奶共藝人
所以先賣咁多碟咁多中輸
FUN個mv拍得幾有趣 不過冇love bomb咁好聽
我指出大陸fans呢個例子係想指kpop有邊隊有規模少少嘅係唔洗靠大陸條水搵食 有大陸人fans根本唔係罪
係呢幾年限韓令 d人好似對kpop奶共好似好驚訝咁 根本以前係明目張膽咁奶 然後講到自己個隊唔會奶咁 你估而家解咗令 等埋個肺炎過咗佢地唔會返返去咩
根本睇返以前d片 隊隊有d名氣嘅都奶
中國對佢地呢講係一個市場 對我地黎講係極權 但我地無資格對人指手劃腳話人點解要奶共
只應最後一句
唔係指手劃腳話佢奶
不過你奶親我就唔想dum錢比你
尤其有股份嗰啲
同經濟圈一樣姐 我就係要抵制你丫

大陸fans dum錢先好
係攞佢地既錢而又唔洗比錢佢地
但如果因為大陸市場投資比大陸賺
咁我就唔妥喇
可唔可以過去爆料區爆幾單堅料先坐監
奶共有都分程度
以我為例,我(路人)飯過既所有組合即使限韓令之前都唔會主動唱好支持中國
上大陸開show呢啲有邊個唔會做,呢樣就好平常
所以我唔會當佢地係奶共團

但主動唱好支持中國就係另一回事
你想賺中國人錢唔係問題,有邊個唔想賺
但冇必要要做到咁明顯,尤其係經過舊年6月之後
當韓國平民都支持示威者對中國人反感
難得自己國家藝人仲起勢咁奶
呢樣邊支持得落

根本就係你想上頂級就一定要奶共
唔係SM駛鬼長駐中國市場,幾乎隊隊都有個中國人,又整個全大陸人組合,明明就係韓國公司
年幾前香港人都返深圳食海底撈 但而家全世界都知咩事啦 好多地方都開始杯葛支那公司 韓國人其實成日網上面有講 無可能唔知發生咩事
而家LISA係主動大大聲奶 呢兩句我覺得好難聽
YG仲要係藍店 支那公司有股份 我都唔會想比支那賺
你唔好再拉其他kpop group 落水啦
學你咁講 咁所有奶共藝人都唔話得啦 而家歐美藝人奶共都會比人屌啦
講句 中國加油 武漢加油
就一定等於奶共?

一個唔了解支那歷史嘅外國藝人 站在武肺角度講聲加油 有咩問題

反觀嗰啲唔係支那人,但承認自己係中國人 又係乜嘢
呢段片只係記得彩妍個ending
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞