『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
巴打幾耐覆左你
我sd左未覆
嗰陣我5月30 sent
6月1x號就收到reply
6月17 sd
呢排可能好多人sent 做唔切
相對上多返藍色啫,都好正常吖,紅色會有無貨嘅一日。
多謝提供資料
SAR有啲人連身份證大法都唔使理,香港有幾百萬人唔合資格都好有興趣試吓!
肯定會玩爆佢哋!工作量大增,回覆時間將會極長!

其實如果中晒身份證大法,直接報lost,等ref no好過。SAR 有時有時查有時唔查父母,有啲中晒但話無記錄又係嚇餐死嘅!
一樣,so 9 sad
寄兩份申請,係fedex 可唔可以咁填?其他地址一樣

唔好龍思咁多位
想問一問如果係下面咁樣 仲有無機會有?

合符以下條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
yes

- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
我呀媽好遲先幫我拎身份證 係06-99年先有身份證 之前呀媽話係咩小童身份證已經比人收左咁
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
呢個有

想請問下仲有無機會有

因為呀爸係有bno但無幫我搞
咁身份證上高寫係幾多MM-YY?
換新身份證嗰陣要收返舊身份證
但係第一次攞身份證嘅MM-YY唔會變
如果我5+1搞到bc
之後可否可以幫父母搞埋
寫06-99呀
係咪人生已完
可能係11歲
人生仲有大把機會喎!呢條路唔得大把路行!英美紐澳加,總有路去入籍喎,唔好以為瓦魯瓦圖流先得㗎,踏腳石嚟㗎!發達國家做低下勞工,發展中國家你可能做李嘉誠!
你只可以等further policy updates
15本
到時先知
我都係咁
其實你哋申請到返嚟,佢哋咩反應?真係唔記得咗,定有啲嘢誤解咗?
8/6, fedex, Yates 簽收
岩岩轉左documents received
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞