『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
其實我唔係咁明你地講既SAR即係咩意思
我97前 我阿媽有帶過我去旅行 記得嗰陣應該係拎bno過關
但我本bno就唔見咗 咁係咪即係直接報失 等佢俾完ref no.就可以直接上網申請到返?
幫個朋友問, 請問有冇巴打試過/聽過有人開始用報失續領之後先搵返本BNO? 呢個時候應該點搞
寄返去畀佢放落碎紙機
睇doc,46頁開始
一係好正常咁寄返英國,咁佢哋亦正常地同你報銷毁滅!一係你由得佢,自己繼續保存落去。
你肯定自己有過bno,咪報失完唔使等ref no,直接申請續領就可以了!
咁但係網上申請嗰陣唔係要填返個ref no?俾佢地架咩?
而家副簽係咪一定要ONLINE副簽? 我整完APPLICATION見唔到有FORM叫我DOWNLOAD落黎搵人副簽~
睇doc
睇左啦, 而家係猜左DOWNLOAD PAPERFORM果一格
睇左啦, 而家係左DOWNLOAD PAPERFORM果一格
遲少少再login?
用第二款browser login過再搵?
搵定點樣contact HMPO預備用咗方法都show唔到paper form嗰陣可以用

我唔係你本人冇可能幫你login睇
你本身係咩case 黎?唔係個個case 系統都要你副署
冧咗廠啦,有人問咗,HMPO 叫佢咪鬼等
👌🏽👌🏽👌🏽
其實無乜邊個講得啱

黃世澤雖然份人係痴線,但係佢係少數入面其中一個無乜講錯嘅人。
一向都唔使俾
幫老竇老母申請最難搞

佢地父母啲出世紙都冇既
唔好意思 想問下bc續領係咪同bno續領分兩條隊排
幫阿爸阿媽申請 阿公阿婆無拎過BNO 佢再問埋阿爸阿媽嘅grandparent 係咪照寫信解釋過阿公阿婆阿嫲唔記得就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞