『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
你試吓save做pdf先再print
唔得

(用MacBook)
你首先要明白,因乜解究要咁多父母文件?係因為你太耐無續,歸類咗你當首次首申請!咁好正常要證明你國籍點嚟,仲要面見添!

但有舊證,登記bno時要嘅都交晒啦!而且bno登記係因你有bdtc!所以所有父母文件係次要嘅!你話驚要補,無錯hmpo有權要你補!所以你唔怕麻煩就應該俾晒佢添!不過經驗所得加上我哋實際續證之嘛,除咗基本文件一定要交,副署如果要求係緊要嘅,最多加埋自己出世紙啫,其他?講真好少要求補!你諗吓父母雙亡唔通就續唔到?舊bno已經代表晒你國籍源由啦!
彩色無墨......
其實一路都想問
點解呢個位咁多人會鳩揀?
係相位直接得返個框🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
我申請左 1996簽 2001到期 填other
要副簽 唔知搵邊個幫我搞 可唔可以唔理佢
Application history
Use paper form to confirm identity 5:08pm on 5 July 2020
Ask someone to confirm your identity 3:12pm on 5 July 2020
Application submitted 3:12pm on 5 July 2020
諗吓自己點解要續bno?想搵著數?定覺得生命安全受到威脅?如果係後者,你會唔會用盡一口氣,去搵個人同你副署?假設你交晒文件pe睇完爭副署叫你補,補咗一定批,會唔會多一份勇氣,死返份副署交俾人?

點解成日有班人,一定係要by pass副署!呢個係security control嚟,點解要將自己核證個責任,交俾個PE 揹晒飛!兩百萬人未續㗎,可唔可以唔好做爛市?人情卡收緊晒,影響後來嘅你好開心啦!
用其他printer
我調返轉問,點解你會覺得Passport Office Hong Kong 係UKPA, UKPS, IPS或HMPO 入面其中一個
錯錯錯

唔睇doc之過
出面有人教,話少啲麻煩....
睇DOC
睇DOC
朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
真係好on9 成班都唔撚用腦
連填呢d咁既簡單資料都可以填錯
最後生既bno holder 今年都23歲啦
淨係識問問問 doc又唔撚睇
懶撚過閪
出面啲垃圾教學真係害人不淺
出面教UKPA可以唔洗副署
呢度係睇DOC
我覺得hmpo應該絕d
所有人有副簽一律都唔approved
太多仆街香港人
咁你問返你睇個篇教學既blogger/youtuber啦
上黎連登問乜鳩姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞