『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我唔係INCLUDE CHILD
痴線,轉個頭又八頁
人哋要求你去做你憑啲咩唔去做
你唔交佢最後都9成9會問你攞返
可以呀,其實冇副簽都得
有朋友就係學你偷雞

結果彈番轉頭。被我笑撚咗成年
搵個副簽都懶 仲話要做準移民
笑大人個口
我尋晚先入嚟呢到
已經見到幾個市儈香港人
影撚衰晒我哋個名
有晒rules都可以問:我想唔跟 點做
早幾年依個post問呢啲問題係直接俾人屌老母
而家已經好好多
唔好激死希巴所巴
一張圖收佢皮
人情卡有限,兩百幾萬人未繼,留返俾真正有需要嘅人!doc有講優先次序,最後後寫信解釋!但今年年頭有人寫咗都無用!全面收緊咗就以後都無得skip!做好自己囉。
網上申請出世紙核證副本係咪要填晒所有野先得?
正本唔知擺左去邊,出生登記編號, 出生登記日期唔識填

其實doc 只係將個online form 由英變中
而張form 既指引用既英文其實都好淺下
唔睇doc 睇返張online form 既指引其實都填到
點解d關於點填問題仲會重複到咁
系統要乜俾乜,交唔到寫信解釋。最緊要有舊證,父母以上資料同文件較為次要。
靜靜地贏啦好無
舊年就係有位巴打,上嚟開心share特登唔簽唔寫信,兩兄弟成功續證。今年年頭照板煮碗幫兩老續,被彈咗上嚟哭求!咪就係你哋呢啲人玩爛咗害死自己囉!

兩百幾萬人未續㗎,唔好咁自私,俾條生路人哋行吓好唔好?
又係新一個禮拜,祝大家跳出黑洞
人情卡有限,pe點解將個責任同風險揹上身呢?初頭少量俾吓人情還可以,多到一個點就知道玩by pass,梗係收緊㗎喇,到時一本都唔過,就累死真係搵唔到嘅人。
我好耐之前續咗架啦, 大家加油
都係個句
香港人特質:凡事鍾意攞著數/走捷徑
為左移民走而續真係唔係問題
只係,屌,交個文件都咁多借口,自己野都咁仲話要移民,咪玩啦
唔係話你,講緊你樓上!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞