『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
盡快寄過去HMPO
再咁加法佢可能90日都未拆到件
same
8號個堆,今日好似有1,2個巴絲update左
再等下
細佬有BNO(過咗期佢又未續),但我唔喺香港出世阿媽又無幫我申請過,我有無得因為屋企人有而宜家有資格申請BNO㗎?
合符以下條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
真係覆到口臭
我唔喺香港出世so sad
你出世時父母有冇BNO/BDTC
lm
8號苦主

朋友剛批了
LIFO
吹咩
話唔定佢都分唔到邊份係first邊份係last
見到清唔完既workload真係唔會有心機理呢d野

做個條友: 屌你老母我想放工呀
我想問得本bdtc喺咪冇得救,呢世都要做中國人
咁多想做死人咩
想問下同屋企人一齊申請d 文件同application number 要點寫?
睇置頂話要分開擺文件,但睇官網就話入落同一個envelop 到

另外唔知application number 要寫係邊

我知寄一個application 就咁寫:
HM Passport Office
INT-E-FTA
PEX XXXXXXXX
101 Old Hall Street
Liverpool
L3 9BP
UK

咁寄兩個係咪咁寫?(官網話寫 application numbers above address if applying as part of a family)

PEX XXXXXXXXX(1)
PEX XXXXXXXXX(2)
HM Passport Office
INT-E-FTA
101 Old Hall Street
Liverpool
L3 9BP
UK
唔怪得咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞