『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
今日影印本特區護照,影印舖職員叫我喺護照最後嗰頁護照持有人那檻簽自己個名,我簽咗自己中文全名,去到會唔會有影響架,還是次要事來,唔太重要
關咩事呢
HMPO而家都唔會collect你個簽名啦
想問如果我有bno但我阿媽冇 就暫時有既資料 佢會唔會有機會申請副bno
你睇返doc!睇吓bno現時仲有無得登記!
唔該巴打
我頭先問左DHL要421蚊 咁ups好抵喎
唔該曬巴打
唔該晒你, 我都覺得唔太關事
只係因為可能寄一次要花好多時間
所以就謹慎謹慎同謹慎咁樣
IO:你哋過嚟做咩?

事主,兩個互視而笑,先嚟一吻:聽講呢度派福利,我哋嚟攞你哋著數㗎!

兩個又再一吻

IO喃喃自語:DK.......M

護照上蓋上:Entry Rejected
想問下續期既人寄舊個本去 洗唔洗特別request 寄返舊個本比我?

因為我搵唔到最新個本,報左lost case, 最舊d個剪左角搵到,諗緊寄唔寄好..
如果你識得睇doc,就應該少好多問題,而且順利續證!
剪咗角仲寄嚟做乜,而且你既然報咗loss,根本無理由寄咩舊證過去,除非你又喺櫃筒底搵返佢出嚟!
我ups 網上寄178
巴打 寫信解釋其實有冇後續野 姐係有冇可能話你冇既文件太多而reject你 或者 點都要你交番先可以續到or申請番
因為關於我父母d文件好似得番我老豆出世紙同本過期bno(佢未續)我阿媽冇bno同冇左出世紙 結婚證明都冇左 我驚佢要補...
啱啱print副簽嘅表格

個相位無print到相出嚟
係唔係要我自己貼相?🙏🏾🙏🏾
有咩問題會email搵你
你自己再慢慢解釋
問HMPO
下?點會無相?
正常一定有相架喎,睇下其他巴打解唔解答到
Application history
Use paper form to confirm identity 5:08pm on 5 July 2020
Ask someone to confirm your identity 3:12pm on 5 July 2020
Application submitted 3:12pm on 5 July 2020

係咪一定要寄張表格去 可唔可以SKIP副簽
係啊
電腦睇有相
Print出嚟無相。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞