『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
你太耐無續,系統當你首次申請,會問埋早兩輩資料。亦因為咁,唔會問你本護照國籍問題。
想請問巴打我係影相舖影完嗰張相,就咁dow佢個JPG檔上傳去得唔得?洗唔洗另外cut細佢?

因為我見佢整出嚟副簽嗰張form,幅相都仲係冇膊頭我驚咁樣會reject我。佢另外上傳完個張相,佢就show good, 但個框入邊我都係睇唔到自己膊頭。
呢度經驗係,永遠所謂記憶,係靠唔住嘅!一切講求證據!無證在手,中唔中身份證大法、SAR結果同report loss攞ref no!
如果父母出世紙,結婚證明同我既出世紙都冇
咁會唔會難左申請
系統自動cut,Good仲有咩好驚?個個都係咁cut㗎啦!poor就驚啫,照去啦!
最緊要有舊bno,文件交唔到寫信解釋。
但係sar 同 report loss都要等幾個月 等得嚟就算有都死咗
唔該晒
你咩事先?點會無喇喇死得?無bno咪用其他方法移民囉!咁多個國家亦唔一定英國喎!就算移居英國都有路㗎!眼前剩係睇到一條路,咁為你呢啲人平權就真係把鬼!
我果本寄左啦 , 有冇人有 淨係睇日期果到就得
其實可唔可以SAR去check埋我阿媽有冇bno同佢本bno 有冇include child
起佢底 睇佢講野都係咁
同埋似係仲做緊正苦 驚死掛
如果該日期為06-97或之前(97年1月1日至97年6月30日或之前出生者為09-97或之前),你有很大機會擁有BN(O)身份。

但係點解佢話身份證上邊寫09-97都有好大機會?
有心攪一早攪左/攪緊啦
而家先黎急又要嫌三嫌四
冇嫌三嫌四 我兩樣都有做緊
我諗我係抵死 冇啲危機感 依家先嚟識驚
不過anyway 多謝呢到所有ching 既解答🙏🏽
97年出世登記時間到97年9月
09-97大機會嗰批只限97年1月1日至97年6月30期間出生嘅人,因為會俾返啲buffer佢哋父母搞。
當然可以!不過應該你還你sar!佢還佢sar!
send咗兩個email過去了 唔該晒ching🙏🏽
不過你唔好太大期望。因為如果你家母本bno included child有你嘅話,你身份證首簽日期一定喺06-97之前。
因為97年出世嘅,有機會於9-97前去英領出到本bno!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞