『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
Declaration 你剔yes個陣又唔睇清楚

要寄埋過去呀
我做法係補領結婚證明,唔搏
補交資料又等多幾個月
佢話寄鬼咗去嘛
好多人好似你呢類情況,無需擔心。基本上一係正常寄返去,佢哋正常咁沒收毁滅佢。一係你從來無搵返本舊證出嚟。
有冇好心人幫下手
係得呢到 十之八九都係等證
寄左就唔好諗
放埋一齊寄啦~
點都簡單寫下講番句sorry會好啲
最正途做法,俾錢做晒核證副本寄去
最緊要你唔糾結本舊證唔再返嚟就得喇
其實我想問你
format唔同你認為有乜問題?
人哋會當你本嘢係假?

上高資料正確就得
你估HMPO冇你資料冇得對?
咩事呢
所有BNO持有人及其家屬可獲5年有限居留許可,並有讀書及工作權利。根據新BNO入籍計劃,將加強持有人及其受養人,包括配偶、伴侶及18歲以下子女進入英國和居留的權利,其間可工作及讀書,要自給自足,不需依靠公帑生活。如果在入籍前觸犯刑事罪行將被驅逐出境。

上網睇返黎 想問一下 我續左bno 但女朋友係98年出世

究竟係要結婚後並且同居兩年先申請到bno?

還是未結婚但已同居兩年已經可以申請bno?

好想帶埋女朋友走 求解答
唔係申請bno
gf用廁所板入英國as a dependant person of you住5+1
詳細都係未知
補充一下

家屬定義:參考現時英國政府有關親屬簽證(Family Visa)規定,合資格的家屬包括伴侶(配偶或同居兩年或以上伴侶)、18歲以下子女、需要長期照顧的父母。
google map is your best friend
唔係佢冇寫就乜都唔做企曬係度吓嘛
廁所板即係點?

另外目前黎講未知道佢有冇資格申請bno?
冇資格

即係gf用特衰不護不照去英國之後住5+1
出發之前 or 入咗境之後有手續
而家唔知因為未公佈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞