『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
認真!你機會極微!身份證9/97,如果唔係有自己證,你咪搵吓伯友有無本附近日子簽發嘅bno,睇吓裡面有無你名囉,估計應該無!你應該問,點解97前唔去旅行,就係要淪陷咗先攞特衰去旅行!
佢話佢都唔記得自己有冇申請過bno
我97都係得8歲 自己話到事就好啦
所以唯一方法係咪應該搵條女有bno 拿拿林同佢結婚
唔係,係識個鬼妹!移民當地!話說烏克蘭美女多!
其實我女友有bno不過佢未續
靠另一半有bno,係唔實際嘅!如果你無女友,就應該早幾年去工作假期,去搵新人生!我識唔少朋友,靠工作假期,從此唔再以港為家,開始新嘅人生。
我16年個時就續咗
最近想幫屋企人續埋 宜家多好多嘢 連grandparents資料都要
但我舊系統首次都已經有問
香港人大部分90年代登記,你16年咪太約過期十年左近,但依家變相過期大約15年,當然唔同,系統又更新咗!

太耐無續先要查三代,正常十年續嗰啲其實超簡單!父母或再上代資料填到咪填,有舊證就係最強證明,一定續到!
我想問如果我報失左舊BNO,但而家又搵返舊BNO。我而家洗唔洗cancel返報失request?唔該曬各位大大
取消到當然好啦,可惜唔得呢!以前就話叫你打電話核實之前仲有機會,依家有啲好似無第二次核實,下個通知已經cancelled!

話咗搵清楚啲㗎啦。
8June DHL簽收
終於updated received!!
嘩!星期日!OT喎!8/6大軍準備接收通知!
星期日都開工?睇黎真係好多件
留名
我記得我16續嗰陣都有問
我lost case 㨂左other,但我見人通常都㨂BNO,我㨂錯左
寫信解釋
都話等多陣有希望㗎啦
親屬唔比做副簽
親屬既定義係點?直系?
有無血緣關係,所有叫得親戚嘅人!你問朋友啦!
快喇快喇,剛剛開工!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞