『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
1997年4月1日至6月30日嘅英國護照都係由英國駐港商務專員公署簽發。
你之前有係sar過?呢度有啲等咗成個月喎!
今日幫家人續,有些要父母出世紙有些不用。
寫信解釋就咁簡單一兩句就咪就足夠?有無人信都唔寫?

另外,有無人試過張相apply話good, 但最後都要求影過?
你唔使擔心咁多,亦唔好同人比較!

解釋咪用你自己理由囉!唔使長篇大論嘥pe個時間。

PE會睇,亦唔使擔心咁多呢啲無謂嘢,有咩唔得都可以補。
佢係尾班車,真係好彩!
唔該曬巴打 真係尾班車
冇sar 過
但有晒舊個本既BNO passport number
Parents 個part都冇問 所以我估出世紙都唔使send 掛?
你意思唔係用email,真係用紙寫果隻信?
係呀, 信呀, 連埋Supporting Doc 一齊寄呀
Thx
一般報失要幾耐先覆返ref no.?
係咪打去問下會好啲?
出世紙俾副本得唔得
正本就快爛咁的樣
我個本authority 係fco
Foreign & Commonwealth Office’s (FCO)

有冇大大姐係咩?我renew 時要揀咩?
我上面有講過 我大概submit 後5分鐘收到第一個email 然後再隔1分鐘就收到第二份email

Ps我係有齊唔見嗰本Passport嘅Number
佢有冇問你要填parents info?
我個case 係無passport no. 報失,1日收到ref. No.
我老豆老母都話冇幫我整
我check完之後中晒
最後真係有
我兩老都話冇
最後都係有
我係中晒三樣直接報lost
有冇巴打可以share最新issue既bno observation個頁睇睇?黎緊個幾句限制唔知hmpo會改變寫做咩呢
我咪一樣,全靠呢到教既身份證大法拎得返
過到去記住貢獻社會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞