『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
比錢律師行囉 之前2000蚊定唔知幾多錢包埋countersign? 唔知有冇記錯
等下啦
可能又有分renew定fta 定lost
懇求各位手足幫手簽署同廣傳,唔該!🙏🙏🙏
[聯署請求英國給持有BNO香港人有居英權、重啟BNO申請及請求5眼聯盟提供救生艇給97後的香港人]
呼籲1997年6月30號或之前/之後出世無論有同冇申請BNO既手足入去簽署,該聯署係本人發起; 聯署後會直接交比民主黨甘乃威議員,唔該🙏🏼🙏🏼🙏🏼
https://forms.gle/wmXiSJtAGUfP5J6n8
各位ching, 我搵左人online做countersign
但填到post code,入極都係唔得
試過00000 999077 漏空
求教
Oh... thanks!!
諗住online方便啲
最後點?您照寄野過去等佢叫您補交翻?
睇頂置
睇頂置
睇POST名
睇咩文件
可以問SCAN完再EMAIL
我真係填錯左點先可以改翻?
到時要補先算喇
我要喎我果時仲糾結緊要填邊個
寄左去未?
未就搵張紙寫低解釋你填online form 果陣揀錯左+簽名
夾埋入去先一齊寄
未,收到。唔該曬
你22年先到期,其實一啲都唔使驚添!正常到期續,唔會查三代,入基本個人資料,只需交基本文件,亦唔使副署,你唔使擔心揀other會多咗煩惱,我話你知,只要正常續證,一啲煩惱都無,你食住花生睇住呢度得喇,你唔係嗰班到期十幾年嘅人,到時申請好快批添,有機會打破1小時17分嘅記錄㗎!
咩係一小時17分
希望到時我係本士續
當然有,咪轉paper form交兩張實相,背面要副署嗰隻囉,舊年有人拍咗片,不過佢自己唔知道7咗,來回用多咗接近成個月先批出。

所以揀hmpo無問題㗎,但要補副署咪麻煩囉,因為系統從來無產生過副署表,只能將個申請轉成paper form先有得做落去!呢啲出面無人提過啦!
基本上依家手持嘅bno,除非英國續,否則全部應揀other!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞