『薪火post』BNO 續期資訊(89) 睇頂置 HMPO簽收後45個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
SPEED POST點解唔FEDEX
我自己就用fedex,冇乜人排隊
勇士
講真,兩個月唔係問題,但當太多港人申請,hmpo 又未返齊工,依家由簽收到正式收到文件好唔穩定,怕超過90日!之前平郵有勇士報咗用接近兩個月到步簽收!不過hmpo都覆咗疫情下會彈性處理90日問題,但最好要到期前聯絡咗情況先。
但其實speed post依家唔抵!ups/fedex網上開戶價平過佢,而且寄件時間穩定,上門收件免煩惱,speed post 唔著數囉!
same

星期六開始陸續有好消息,8/6大軍就快到你㗎喇!
Speed post 唔抵啫,e-express 先至係勇士!如果有勇士報告個零星期到,可能有更多做勇士9衝,到時就如空掛般即停!

我奇怪唔開空掛竟然開返e-expresses!可能唔使簽收吧!
起碼叫received先
想問下咁多位大師,
我upload左張係影相鋪影既相,咁佢話太光。
咁我再係手機將依張相較暗啲,佢就比我過。

咁去到我整副簽果陣,貼相果度,我貼返果陣係影相鋪影果張(比較光)上去,係咪冇問題?
貼相?點解要貼相?
依家副簽份野有埋你張相架喎,你係咪睇錯野?
Thz 我未去到依個位 以為要整
希望啦
唔使貼相,系統會俾你連相嘅副署表下載。
8號個批都未得 10號可以慢慢等啦
每個新post都加多兩星期
8號真係最多嗰一批 我17號都係佛系咁等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞