尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
巴打手上資金有幾多 九成按?
你810萬買康怡都買到喎 仲要大過你個個
揮手
巴打你已經賺左個升幅

想問下抽晉海果時, 周圍有無話太貴/ 摸頂/ 睇淡既聲音?
因為我係3月開始先留意樓市
其實走得/想走既
一係好有錢,一係基層無錢
有咁上下收入,睇岩價就入貨啦
唔通成世會租租咩
建期, mortgage諗住做8成
即供用唔到林鄭plan, 所以係 (如果我無記錯, 你問AA最好)
你在連登講 無時無刻都會比人話你負資產樓爆架啦
介意分享下做左咩研究?
將來我可以準備得好少少

我純粹睇圖則, 方向, 同價錢就去抽
恭喜ching
幾多年樓齡呀
2房 + 開廚 + 明廁
都係睇呢d ,同埋同區發展,同埋其他期數既比較

你要比較technical 既野就去睇上樓德join 埋佢會員啦
same thought

不過無計~樓主aim新樓
2m asset 入面你當 300-400k 父幹 (我之前一個post)
交通我港島返工所以都係地鐵
本身無諗車呢D消耗品, 要供樓更加唔會諗
"依家睇返, 5月底國安法新聞果陣股市又一日插左成千點, 但係依家又上返, 而樓又係無乜影響 (爆飛超額), 上面個觀點暫時唔變, 等時間公論"
恭喜巴打
Sea to sky 我都好中意個景
但係首期出左d事所以冇抽
不過我認為股市同樓市唔可以直接咁比較, 因為對比經濟, 股市係領先, 樓市係滯後, 領先同滯後中間可以差左一年的gap
不過點都好, 做定最壞打算, 計岩數上到車, 買自住樓任何時候都係好時候
希望我三十歲戈陣都可以好似巴打咁成功上車啦
8球我買康怡
地段唔同
你買樓關股市短時間上番咩事
月供要幾錢
同埋大約收入幾多先過到壓測
次次見到呢啲自我感覺良好既買樓post,我就會覺得香港人真係好撚慘,明明自由已經一啲一啲咁失去,仲要作繭自縛幫共產黨數錢
渣車對我黎講係消耗品 (娛樂)
我盡量少做對自己資產增值無用既野/ 決定
所以交通時間要硬食, 買得遠既話
最後揀TKO (先再揀樓)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞