尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
介唔介紹講下用咩plan?
做咩行業
長江盤你睇住佢D 渠好過, D SUNKEN 長到你唔信,又唔知落幾個CLEANING EYE, 仲有D 新樓盤部分體機 喉要經LOBBY 先去到個無離工甘遠又難維修GA AC PLATFORM
清有咩根據23-24? 會唔會2022?
你就好,我最前都係20XX B

你抽中頭籌真心好彩,但中低層都已經冇哂?定本身都aim 4x 樓?
TKO將中其實本身係我首選, 但奈何4月後所有2手2房都升返
細2房都要7中至7尾啦, 未計tax + commisson + 小裝修執漏
巴打可以起底睇我之前出過一個POST, 我budget唔係話好多
咁首先要中台/ 南北韓開戰
不過如果WW3, 移民又有咩用?
根本係
你份工穩定就唔怕啦
恭喜巴打
當我太得閒純9UP就得
純粹見呢度一係圍爐傾計, 一係AA新聞
我單純分享下, 無任何目的
WW1 係德國開戰先
WW2 係德國開戰先
去英國等WW3 即係去送死
香港地一向大把港豬,咩共產黨都唔會驚,最驚無錢
屌你呢句說話唔知睇過幾多次
好記得08年個陣個個都係咁講
仲有人話賣樓租住等跌
之後隔一兩年已經開始有人出Post話賣完上唔返車
我4 年前想買savannah 時就係信撚左連登
依家亂ssd 賣都賺左2-300 萬
年頭武肺又信撚左連登 依家都反彈左100 萬
Sts 決定唔撚再信連登
恭喜巴打
如果trump trump連任, 佢商人特質肯定唔會令股市跌先
(參考返3月大家都以為係直插既開端最後納指破歷史紀錄)
如果拜登當選, 佢民主派係行親中路線, 即係唔搞9中國, 同你做老友
(參考OBAMA)

我自己係咁諗, 全世界既頂級有錢人/ 權勢人士, 根本唔想有任何風險, 最好所有野繼續GOGOGO, 貧富差距愈大對佢地愈好, 既然係咁, 佢地一定唔想攬炒 (即係WW3, 2008金融海嘯再黎)

全球經濟一齊差: 實體經濟係差, 依家靠印錢出黎派, 政府資助老闆, 反正錢都係印出黎, 最終過左COVID呢一關, 等後遺症既話, 的確可以, 不過我自己唔想再等多1,2年 (3房樓價可能繼續陰跌, 不過我本身目標就已經係2房)
BNO平權: 上面覆另一個巴打覆左
8球將中大2房都有幾件貨,你睇得唔夠多?
留明binc 留明睇跳樓
你好快會後悔

利申:最近賣左一層,仲有2層等放,識人20層樓已經賣左一半一俾飛就會移民
今年3,4月 武肺 樓市唔跌 抗爭都仲諗住買樓
止賺👍🏻
唔太明點解近年tko啲樓價會彈起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞