尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
價錢其實都唔可以話相差唔太遠
睇番開則 新樓兩房扣埋露台住細左好多
我覺得十幾廿年樓開則大既都可以接受既
但三十年又殘又無會所果啲就開始跑輸大市了
尼d成4x層高多住戶share應該平d, 但長遠用玻璃外牆維修保養好煩,一定要用外牆吊船,唔係會有塵積,好想知幾耐會有耐次洗外牆,棟野比一般office難清潔
肯定會笑
我16年跌緊果時買咗
身邊再兩個同事笑我傻仔
睇個露台窗台幾大啦
Stos 就冇窗得露其實都ok 嘅
同埋依家俾用黑廁
易左開靚間隔 方正實用好多 起碼冇鑽石廳lee d 仆街則
睇三罷踴躍程度已知結果
供緊都算
最想知係
啱啱買樓嘅人
但....長實....
個個位如果打風係唔係一定爆玻璃
大好多
都是香港地產,不用分那麼細
近年公屋有d都係精X起
恭喜樓主先
你個po引咗好多葡萄撚出黎
恭喜,最緊要目標清晰
岩岩望左望兩望份積,佢算好d lift shaft格離唔係bed room, 果陣成日聽人投訴話 lift牆身太薄(200mm 唔夠厚至少300mm) 晚上訓教有lift 上落聲,同埋康城盤用高速lift , 自己注意下,望多幾望有d 冷氣機平台位 唔知點行到出去整機,日後維修會較大問題。份樓書而家仲衰到無show d window開到幾大同邊到有
不嬲資產用嚟維穩 層樓幾百萬嘅債 攬炒人生玩完 點可以攬炒
現實係好多人都離唔開香港

把刀擺到條頸先會走
呢段時間買樓好多都係穩定收入或者儲落一大舊資金,攬炒影響唔到佢地,支唔支持都係一樣,口號姐
其實咪同內地人一樣,就算真係把刀放係頸上都未必走到
咁係你屋企人大咬唔肯接受現實減租
依家係租跌買賣價升
啲中產有錢都寧願入市買樓唔想再做租租
炒左啦,國安法都過埋,衰過反修例,之後可以點?
康城就唔清楚,我都係陪朋友睇樓做下功課先知好多豪宅其實風水都唔好,做生意嘅人好信呢d
因為樓價唔會永遠只升不跌, 所以有能力買都唔好買, 要出去租樓幫業主供樓? 而家租一間普通兩房都要around 15K 租一年差唔多20萬
租兩年40萬。
定抑或唔租樓, 結左婚有下一代, 幾個人迫埋喺父母間樓度住, 有兄弟姊妹既就全部堆埋成7-8個人喺間4,5百呎既屋度?
真心想請教下
裝修要預幾多?
恭喜 不過樓花等收真係好辛苦
打手post啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞