尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
大陸仔?W你老母
估到呢個post會大把2047/樓價大跌/移民撚
但估唔到咁多真心膠
其實d人話 買樓呀 唔係好似街市買菜呀
但如果有買過樓既人黎講

其實買樓係真係快過街市買菜呀
你唔決定 市場就會幫你決定
但當然買樓係自住 唔當投資 就覺得香港可以上車就上左車先諗呢個問題

因為住係香港 其實某程度係痴撚線
其實揀樓過程係點?
睇哂示範單位 再睇下邊個層有心儀單位再扑鎚?

揀單位先定揀層數先?
揀單位個下會唔會show埋價錢?定後計?

大鄉里未買過樓
你預左等係樓下等幾個鐘,期間唔會知道賣左幾多,之後去到最後階段就就排條麥當勞咁既隊,前面十個人到,塊板就係剩番既單位,貼哂波波就俾人買左,你會見到前面d人望一望就指個單位,唔使錢咁,每幾秒就下一個,
其實幾乎全部真專業都係考完牌要累積2,3年經驗先拎到charter

你果啲專業係咪專業保安員果啲?定陪月?
可能係,同d狗一撚樣,拎2,3皮就當正自己係人中龍鳳,而且仲要返shift....

其實5皮野都以上既佔就業人口20%,即係返工時間條街每5個就有1個人5皮以上,跟本周街都係
將中都17K一呎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞