尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
1.9都幾平 實尺?
我記錯
實呎731一個月19xx
你咁唔想買咪唔好睇囉 又要話人傻西為咩呢
依家買咩價 ge 樓要咩人工已經好透明
上網好多計數機計到

假設唔係父幹 l, 其實都有班人供得到

同埋我覺得最錯係社會風氣成日叫人一 grad 就買樓

睇返置業中位數其實係近30架,証明儲幾年。因應自己人工買返相應 or 低一 grad ge 樓已經夠用。。

同埋更重要 ge 係,有一班人係樓價點跌都俾唔到首期同供唔到樓

弋班人根本唔係私樓 target ge 對象
廢淡圖有新名用
雖然共產黨殺到黎, 但人要住係基本需求
你睇下大陸D樓價又咪一樣算到BA BA聲
所以冇嫁啦....香港注定會繼續升.
跌都係短期.
唔講以為40k好多
做到50歲先有真心on99
同埋無人叫你單拖上陣嫁麻 兩公婆夾埋搵六七萬一個月有幾離地啊....
呢個真
都唔會賣樓架
識有啲人寧願交比agent 代管收租, 都唔會賣
剩係換冷氣
坦白講句,兩個freshgrad rn 夾埋都6皮幾七皮,認真儲首期可以好快搞掂

上車盤永遠會有呢班專業人士+公務員托住,點可能跌唔升都偷笑
可能佢弋行係咁。。

又無得講 ge

唯有叫佢睇遠 d
其實去過買一手樓就知幾百萬好多香港人有,抽到簡直唔使諗即買
咁又唔岩 係呢兩年 total比14%首期左右計稅
白石角 極品
買居屋囉
9按應該做到ge ?
其實真係好多人三十歲左右family income 係8-10萬
如果覺得離地既話兩個人加埋5-6萬都大有人在啦

如果做果行做到三十歲人工都係唔上唔落 一定係果行既問題 你繼續做得落去就預左
佢地唔信架。。。
我支持呀上個月上左車
extreme d 兩個保安加埋都 30k...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞