尋晚入左SEA TO SKY 2房有感

1001 回覆
935 Like 262 Dislike
樓價跟本唔會跌

連登仔咪再登
跌左啦,年頭咪有沙士價,不過唔係連燈想要嘅價錢姐,等緊太古城200萬
取消林鄭plan, 取消供30年, 加息咪會跌?
你講緊班人即係六百萬樓都買唔起(要240萬首期)
第一我希望樓主係有餘力先買
而家咁多負面因素
如果成真,如果而家樓主而家已經係all in既

第二按揭希望你做到
HSBC唔係先加完按揭息率無耐
其實加得息都係覺得風險高

總之有餘力既我見係調整緊個資產組合賣緊D樓
無餘力既你風險承受能力低其實留錢跟身會好D

不過如果你話要搏下 都無所謂反正錢係你既
最近真係愈來愈多人講Covid, 懷疑有人借機維穩
講得好 真係一班學生係度9up
恭喜樓主上咗車
咪聽連登仔亂講啦
對佢哋嚟講
除咗幾千萬以上嘅樓 全部樓都係垃圾 唔值呢個價
除咗豪宅地區 所有地區都係舊 臭 廢老區
一係佢哋個個身家幾千萬以上
一係就仲未做嘢住緊公屋
一次就抽中
老牌子發展商新樓質素其實就問題不大,係管理費大食
真心果句 有球幾兩球係手
老閪都上左車先啦
唔通第時拍拖結婚同人講你無樓咩
拎住幾球野未來可能買唔到樓VS負債日日瘋狂做愛
識簡啦
究竟連登有幾多淡淡係有能力買樓?
去到外國地方,人地對我地就好似我地對新移民,深水埗班黑人一樣
咁樣係冇成交,買唔到,班業主開貴租,後生都係要夾死
上車要求700呎+?

唔好理呢到啲小朋友
早年本來想買,而且實地考察過幾次,發現當區沙塵滾滾,同埋成個城都有陣燒膠味⋯

有幾個朋友都係租日出住,置都話間唔使有陣垃圾味飄過,尤其夏天,不過都唔係日日有,算係忍到

仲有交通方面,除咗phase 3,屋院離地鐵站唔算近,大約行要10分鐘

朝早趕時間仲大獲,唔好彩miss咗地鐵要等10分鐘,的士站排長龍又少的士,巴士小巴線又少

都未計冇乜生活配套(當你五年內有商場會解決,又唔介意冇wet market)

有心理準備面對上面問題方好買入長住

利申:最後冇買到,睇住將軍澳區啲樓升咗double日出都升唔到50%
8萬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞