DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
罰錢
More
DBS compliance 先有問題
乜撚policy都冇人跟
你試下visitor 咁行入office 一樣冇人截你 自出自入

利伸 做過
我聽講有啲department連電腦都唔夠,兩個人share一部
支持你開名,同埋入公會好重要
香港最大嗰個唔係坡佬
Shitty 咪一樣
間間行都有啲痴線老闆
唔係佢條team都𨳒
次次開會𨳒成個幾兩個鐘無內容晒大家時間
佢條team班人仲慘平時唔知俾佢𨳒幾耐
聽講佢哋晚晚十二點先知自己第二日返公司定work from home
跟著呢啲老闆真係狗都不如
Dbs 3個人share2張枱坐
6個月咋屌
支持樓主
好有勇氣
工作量真係唔係講笑
啲system話改就改,做完啲野就要重新再做

仲要個幾位checker人人standard唔同,試過做到狗咁,但望住隔離team勁hea

Department Head成日對住啲細既扮好人,實際上摔checker cases摔到傻,checker轉過頭又摔返啲細

公司入面啲checker又多office drama,講是非,明爭暗鬥,樣樣齊,鬥還鬥,仲成日搞到啲細既

呢個轉工潮都已經由上年年尾開始,半年走10個都試過
迫左咁多人走都唔知咩事 好心啦
搵到路數快啲走啦
咩野department 呀?

我之前都一人一枱 fix seat 禾

利申H
呢間係閪中之閪
推啦
係咪其實compliance/CDD全行都係咁
唔熟internal control咩環境
工揀人人揀工,大家唔走總係有原因,市道差一係你就好彩搵到旬野,搵唔到一係裸辭,一係死頂,商業社會講到最後都係公司利益,亦無話無左邊個唔得,所以絕對唔會係追求到平等ge地方,佢地只會跟足勞工法例做到你盡,所以自己走回頭是岸搵份你認為適合ge工實際d
仲要有肺炎
口講叫人WFH
老闆咪又係叫d人返工
路過留名,咁撚勇HSBC 先話雞人,希望你找到好工啦
你個DEPT走去踢佢O的客肯定同你過唔去啦 又唔可以叫你唔好踢

back office 撚... i know that feel
Msmd 並唔係流架成個國家都係狗眼看人低叻唔切擦鞋文化更何況間國有銀行

舊公司同間Bank 有啦撚d人勁撚麻煩
Shitty係閪中之閪?竟然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞