DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
樓主返工有冇追po呀
你同樓上果幾位人兄,除左講粗口外,
個腦係咪死左?
係咪TC我個陣係讀u Christmas holiday 去做#yup, 做左2個月轉左去做CBG做financial report
樓主唔止係廢柴,仲係非常脾鄙的小人

而支持樓主果班人就只會瘋狂用粗口
擺到明係典型討論區打手
美國公司。閪人管理。好似話請曬渣打啲人過去
見到班爛仔發晒癲講粗口,及人身攻勢
但完全反駁唔到任何一點,真係好好笑:

1)樓主向上司提意見,上司要做的係考慮接唔接受意見。 而家係樓主的上司及再上層都唔buy 樓主的提意!
這是純粹工作上的決策。我唔知樓主的提意係點,但2位上司冇犯錯更無犯法

2)樓主因為2位上司不接納其提意,
就將2人的個人資料放上網

這就是私怨,更加係犯法行為
這亦係我唔企係樓主果面的原因

3)樓主非常不滿公司及上司,其意見亦不被接納,其實應該辭職。佢講到20個同事都不滿,噤佢地忍唔到,都應該辭職。

但事實上係樓主及同事都冇辭職。
慘過做9
剝定剥??
用殘體字就唔撐
This is Hong Kong
認命啦
除左人身攻擊同講粗口外,你同樓上班人仲識講d乜?

樓主向上司提意見,上司唔buy,
樓主就放晒上司的資訊上網

男人老狗,仲小氣過女人,
核突到另人作嘔
兩位上司點會無犯錯 個overdue rate去到咁高
除左要人OT又諗唔到辨法解決
咁都唔見錯?
成個cdd唔係ad hoc野 有timeline要follow
我相信個overdue唔係呢幾個月嘅事
見到off track都唔諗辦法解決仲唔係犯錯?
請問一下人身攻擊同講粗口喺邊到?
有ot 就要交多d
但本身就係因為好多野做先ot
1)Overdue fix 唔到,公司自然會炒果2個上司。

2)而家係2層上司都唔buy 樓主的意見。而呢2個人係要為問題上身。根本唔係正常情況。
樓主肯定冇講晒事實的全部。

3)上司廢,上司唔聽手下意見,係公事
樓主將上司個人資料放上網,係犯法。
呢個po睇到好多年登仔冇出色冇骨氣
收咗錢做就做唔做就過主
又要賴死唔走又要搞小動作, 咁撚小家一世都冇前途
1)即使樓主的上司同樓主有私怨,
但再對上的上司,冇乜可能又同樓主有私怨

2)問題解決唔到,2個上司都會上身,燒埋身了
如樓主的提意係work 的話,上上司一定buy,
部門出事,上上司,上司,竟然都唔care,
反而係對公司非常不滿的樓主最上心。

根本冇可能
阿正義朋友, 咁請問邊啲係個人資料?英文名已經算係?犯左邊條法?
有邊間大銀行好做?
你立場講到你好似係當時人咁
Addy Chan 上到嚟就聽下其他人意見啦
仲鬧啲同事係廢柴 人哋唔服你都好正常
献够世就滾啦
咩叫典型討論區打手
笑到gap gap 聲
留名睇廢老學上連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞