DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
唔好意思真係無價值
係人都知香港既銀行都係幫大陸洗黑錢
無論點做KYC CDD STR呢D濕鳩野都好
上層咪一樣係默許
其實唔係無作用,係Dbs 嘅無用。 其他行真心會check. 做咗dbs 幾年都無見過有客flag 咗
上年年頭咪死左一大堆
有朋友, UST BBA 1st hon 畢業, 女仔, 入左DBS T&O GA programme, 好多年前入去做, 都係好閪, 日日做到10點幾, 公司又多seafood, 好多政治野 , 做左3年quit 左
你敢寫出嚟,我實幫你推嘅
呢d仆街上司真係唔好死忍
而家當然聲大大屌鳩你啦
但係一齊唔撈,佢肯定驚過你
成條team團結嘅話
上面第一個要炒嘅一定係呢d垃圾team lead先
推啊推
有知情人士爆料未
Lm
1)話人地講粗口無腦 你做乜又講粗口呢

請你由頭睇番我的留言,我係完全冇講粗口

收皮,屌你老母,廢老,當時人?護主犬,親信

我只係貼番班打手的粗口,同埋問佢地除左粗口同發脾氣,佢地仲識d乜

2)樓主對公司及上司不滿係一件事
而佢公開上司資料係另一件事

3)我只係外面見熱門入黎睇下,留底左我自己的睇法——樓主並沒有講出事實的全部,因為上司冇接納佢的提意就公開其上司的資料,反映樓主自己亦好缺德。

Anyway 原來噤打手mon 緊題,有人大發脾氣同爆粗,我咪同班呢班人玩玩。
收皮,屌你老母,老屎忽,廢老,當時人?護主犬,親信

仲有冇?繼續啦。

你地越發脾氣,越爆粗,
越代表我講得越中
連燈真係娛樂無窮

1)上2星期公務員堆凍薪題目,
上班時間,竟然有數以百計的公務員打蠆,
兼自爆自己做乜部門,乜職位

2)3-4月一大班人係噤叫人入期油,結果期油變負數。

3)有打手開移民題目,我留言叫人想清楚做好準備先。即時有人爆粗係噤鬧。我按起底,原來爆晒粗的打手,之前因為詐騙而坐左2年監

4)呢個題目,我只係指出樓主係借刀。
成棚打手跳晒出嚟又爆粗又人身攻擊。
但冇人講樓主因為私怨而爆上司私穩係有問題

你仲係到啊
條傻鳩講黎講去三篤屁
推爆
pish
做左3年都已經好勁
她當年日日俾D 師奶manager 針對 , 她做IT HR system transformation 的工作為主, 個role 似project manager + Business Analyst...........好多屎忽野
收皮,屌你老母,老屎忽,廢老,當時人?護主犬,親信,儍鳩,三篤屁

仲有冇?繼續啦。
打手門,開正呢地果瓣

繼續發脾氣,繼續爆粗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞