DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
lm
Lm
你真係唔識
香港DBS收收埋埋以前嗰啲海外信託、道亨、澳紐銀行,有料有能力嗰啲人老早跳槽走晒啦,剩返低嘅咪係老屎忽垃圾囉。
工會又冇,你去勞工署都唔會有人理你,官商勾結係常識。
所以咪話係【衰係個制度】囉。
講真,金正恩拿本另外名的護照拿袋錢來開戶預左你都係要收齊文件比佢開,根本係老闆眼中的廢DEPT,點會當你係資產,走晒人都係你上面條友死,爭取唔到乜

當年碼頭工人結果係點?
十個十個都係腦殘藍
Pin this
無一間唔閪
我都係銀行 但我淨係依三個星期都收2-3個獵頭公司電話 問我想唔想轉
係咪新個間中資銀行
係其他公司挖角
路過推一推
smart
外資行都唔係好但都好啲 支國啲銀行先驚
金玉其外 敗絮其中
我自己就唔係做銀行嘅 但有幸見過唔同種類嘅銀行嘅玩法
唔點名 有間支國服務香港百年嘅行買咗間美資行嘅香港嘅業務 竟然可以完全同化咗支國模式 以借loan嚟講 由接客KYC去到批credit到後續maintenance 再到loan爛埋之後追數撇帳係想講句好話都冇 同佢哋開會膽粗粗直接打客面個老闆反過嚟保佢哋
我真係笑而不語
不過已經暫別咗同銀行玩遊戲嘅生涯 亦都唔希望再有機會

橡皮圖章就係呢個世界嘅玩法 我覺得真係Ching一針見血 上面就係我嘅個人體驗
個個部門都係比管理層當廢柴垃圾啦

佢地依家有經驗都一日兩隻case
請fg返黎唔洗教 就算有經驗都唔係即時上手啦
真係可以一埋位就做到野?仲要佢已經咁要人
自己啞忍唔代表人地都要啞忍
呢個銀行賣過資料比中介呃人借錢
之前試過有d 中介有齊我呢間銀行信用卡資料
之後打上去投訴夠膽死唔受理唔查
同死黑警19樣
永久black-list
咩原因唔受理?投訴去hkma嘛
同我講冇証據顯示有😂😂😂
個問題就係要佢去查
條中介狗個電話我冇錄音,所以我都叫得口頭証據
好彩冇入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞