DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
P牌,專登開account留言?
上面個P牌喺度幫DBS辯護 但係唔知點解越睇就越覺得呢間Bank只係喺度不斷咁卸責 同埋逃避問題

可能我將佢當做DBS啲打手 宜家對DBS個觀感仲差左
司馬昭之心
通常啲藍屍廢佬見到人地既論據就會我見唔到
然後又不斷重覆自己既on9說話,以為重覆講就代表愈有道理
難怪無能力解決問題,一有咩事就推俾staff去解決,個staff解決唔到就叫佢辭職
做事咁仆街既人竟然鬧人講粗口
呀Addy Eunice,你愈講愈出醜,算鳩數喇
點解要辭職?做錯的唔係樓主
係上司無能 無knowledge 搞到成千隻overdue
自己做錯就要逼迫啲同事星期六返工
唔肯返就炒 呢個咩道理?
當初簽contract係5天工作
宜家偷偷改6日
咁同個on9政府做的嘢有咩分別!?
成間銀行就係不斷射波
唔好問我點解知
上司唔係老闆,上司都係打工
你第一同三點都係錯,點解講到上司唔buy就要辭職,呢個咩規矩?
第二點,咁你報私隱專員公署,得人名同公司名,我都唔知算唔算侵犯私隱
印象中DBS一向係咁
Head hunt d agent同我講入面預左星期六OT
平日食完晚飯返去繼續做

利申冇去做

一個人做10個人既野

咁咪唔呢到開名囉 直接whistleblow比HKMA同MAS
講就兇狠 你哋成班同事咪又係度OT緊

同埋如果咁都叫侵犯私隱... 咁dbs嗰啲當事人千祈唔好用linked in 同business card
連燈真係娛樂無窮

1)上2星期公務員堆凍薪題目,
上班時間,竟然有數以百計的公務員打蠆,
兼自爆自己做乜部門,乜職位

2)3-4月一大班人係噤叫人入期油,結果期油變負數

3)有打手開移民題目,我留言叫人想清楚做好準備先。即時有人爆粗係噤鬧。我按起底,原來係因為詐騙而坐左2年監

4)呢個題目,只係指出樓主係借刀。
成棚打手跳晒出嚟又爆粗又人身攻擊。
但冇人講樓主因為私怨而爆上司私穩係有問題

其實hkma 係唔理的
連燈真係娛樂無窮

1)上2星期公務員堆凍薪題目,
上班時間,竟然有數以百計的公務員打蠆,
兼自爆自己做乜部門,乜職位

2)3-4月一大班人係噤叫人入期油,結果期油變負數

3)有打手開移民題目,我留言叫人想清楚做好準備先。即時有人爆粗係噤鬧。我按起底,原來爆晒粗的打手,之前因為詐騙而坐左2年監

4)呢個題目,我只係指出樓主係借刀。
成棚打手跳晒出嚟又爆粗又人身攻擊。
但冇人講樓主因為私怨而爆上司私穩係有問題

收皮啦!我知有個mid to front department 連續幾年都走人禾! 一走走一半!

有好多同事同Management 反映過,但係都係係改善!

speakup hotline 都有人打過tim
勞工處都報過呀!
想滅聲?
收皮,屌你老母,廢老,當時人?護主犬
仲有冇?繼續啦?

我的立場好清晰———樓主只係借刀
噤唔滿意份工就辭職,
而唔係公開上司的個人資料。
願聞其詳
遲做cdd唔會增大aml risk咩?
MA唔理老西都按章工作,反正pile up上萬隻等幾十年唔做都無所謂
見到好多p牌仔護主
唔知係當事人定係當事人既親信
不過一陣間又俾佢地話人身攻擊啦講粗口啦無腦啦
完全無視晒其他人針對佢論點既反駁
收皮,屌你老母,廢老,當時人?護主犬,親信
仲有冇?繼續啦?

除左以上的說話,我真係睇唔到你地有乜反駁論點

我的立場好清晰———樓主只係借刀
噤唔滿意份工就辭職,
而唔係公開上司的個人資料。
已封鎖會員 DCC001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞