DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
其實要old school到咩年代會覺得總行唔總行係有分別?總行除左大間d唔代表個投訴會嚴重啲
對唔住但覺得你地少on9
你講到個situation咁差
而條Team先得20條友
department head仲有資格炒人咩?
只要有10個話唔返星期六日
佢已經冇哂你地乎
寧願請過班 都唔想留d唔聽話嘅人
即請到即用到就係
否則佢啲case下年都唔洗搞得掂
到時睇下邊個死
大corp唔同既就係,炒撚哂再請過成條team呢...炒人要同hr交代,快則一星期慢則個尻幾兩個月,唔賠錢就俾多一個月通知,再開post請人加埋請夠數又要個尻幾月,再個幾兩個月做vetting,onboard又要計cost做齊training先落位,無返3-4個月都fill唔齊人
都係個句,邊個先係春袋?咁講明喇掛
Push
推 希望有方便解決
push
真係有on9仔以為自己咁大影響力
OIE幫推
要有影響就直接投訴到HKMA啦
又咁講,作為銀行客仔咁落力幫人教仔都真係少見,睇條友明顯樓主點名班尻層其中一個打手
dcc001唔知係咪retail banking既人呢
投訴都MA都冇用,MA唔係管勞資糾紛😂
想跟住樓主琴日有冇OT
send去general 個email等10年啦
DBS絕對係垃圾銀行,依家係靠前道亨銀行嘅舊客仔食老本,同埋做p-loan , 但係據我所知佢個DBS loan app,有好多財務中介打鬼单,入鬼料,輸咗好多個億,所以依家都冇找林海峰賣廣告好耐,“ DBSLoan,自己未來自己來 ,走數破產自然來
你估你係689?
岩!
HSBC咪攪到一鑊粥咁,俾美國罰咗咁多錢都唔醒
唔怕
就快變埋支銀就唔使受美國氣
樓主今日因爲上司,上上司唔接受佢的提議
佢就要公開上司的個人資料,
及公司內部運作的資料

下次佢不滿客戶,一樣會公開客戶的資料。
噤仲成世界?

莫講話銀行,就算其他公司
都冇可能接到呢種缺德及嚴重違反操手的行為!
1)DBS總行係有直接投訴的email.
我已講左幾次星期五唔回覆就向HKMA投訴

2)如果HKMA都唔理,你吹咩?

噤有乜所謂,只係反映成個銀行業由監管,銀行內部運作,及員工專業操手都出左嚴重問題
今日樓主唔happy
就公開上司,上上司的個人資料,
及公司的內部運作
(資料係咪真實)

第二日,樓主唔happy,
就將銀行客戶資料公開
及寫一堆野批評客戶

你有你的自由,認為樓主冇問題,批評我係689。

我亦有自由認為樓主缺德及嚴重違反專業操手,
向銀行及監管機構投訴
Typo (不論資料係咪真實)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞