DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
辭職? 辭職潮上年都發生過 點知而家咪愈黎愈衰 多謝樓主警醒左世人
喂我認真求教喎, 你咁清醒, 請問成個po裏面邊啲係屬於公開左會犯法嘅個人資料? 我又冇鬧你, 又冇講粗口, 點解唔應我呀?
連燈真係娛樂無窮

1)上2星期公務員堆凍薪題目,
上班時間,竟然有數以百計的公務員打蠆,
兼自爆自己做乜部門,乜職位

2)3-4月一大班人係噤叫人入期油,結果期油變負數

3)有打手開移民題目,我留言叫人想清楚做好準備先。即時有人爆粗係噤鬧。我按起底,原來爆晒粗的打手,之前因為詐騙而坐左2年監

4)呢個題目,我只係指出樓主係借刀。
成棚打手跳晒出嚟又爆粗又人身攻擊。
但冇人講樓主因為私怨而爆上司私穩係有問題

我去食飯,打手們繼續漫罵吧
點解你咁一言堂嘅,反對你嘅觀點就係打手?
Btw 好悶呀除咗借刀、唔滿意咪辭職囉、唔好公開上司資料之外,仲有無其他呀?繼續啦
其實dbs 嘅aml 係為做而做。 我相信好多人連sar 或者str 都唔知係邊到報! 反正比起中資同樣黑暗
Push
1,3 都係我係連燈揭發的事:

1)上2星期公務員堆凍薪題目,
上班時間,竟然有數以百計的公務員打蠆,
兼自爆自己做乜部門,乜職位

3)有打手開移民題目,我留言叫人想清楚做好準備先。即時有人爆粗係噤鬧。我按起底,原來爆晒粗的打手,之前因為詐騙而坐左2年監
你不停咁repost 呢個reply 只會顯得你技窮

點解仲唔答我犯咗乜嘢法呀? 你得個講字㗎咋?
結論:
公司無人quit所以無問題
樓主講大話 仲po上司資料
有咩唔滿意就quit

大開眼界
其實將個咁字打做噤字嘅人不多

不要再自爆
喂呀...其實你呢兩點,同DBS呢度個topic有咩關連
只係顯得你以偏概全唔好轉移視線,正視問題啦
同公務員,原油期貨,移民題目一樣

我只係拋出一個留言
公務員 - 人工過高,應該減薪
原油期貨 - 連燈叫人買乜死乜
移民題目 - 歐美歧視非常嚴重
本題目 - 樓主借刀

即時刺激到大批人發老脾,爆晒粗,
真有趣!

大把同事啦 怕咩認
俾D創意啦
其實佢咁講,都估到佢係高層人士啦
淨在係咪DBS啫,但言語間又好似好熟銀行業/compliance喎希望佢唔好再自爆,畢竟呢個世界好細
我都做過,果陣唔算好差
唔滿意份工就要辭職既話,香港失業率應該唔至幾%
好心你同其他打手睇下我寫乜

我唔係做銀行,樓主,樓主上司,樓主上上司,呢度爆晒粗,發老脾果班人,
我全部都唔認識

我的留言只係話樓主借刀。
同公務員,原油期貨,移民題目一樣

我只係拋出一個留言
公務員 - 人工過高,應該減薪
原油期貨 - 連燈叫人買乜死乜
移民題目 - 歐美歧視非常嚴重
本題目 - 樓主借刀

即時刺激到大批人發老脾,爆晒粗,
真有趣!

佢話佢唔係做銀行喎
發老脾包括埋你
我夠可以話自己係DBS高層
嗯,你唔識啲人,但又好肯定同強調樓主係借刀
block左條友啦
歡迎持相反意見人士參與討論呀
但係其他人反駁完佢佢都係拋翻同一堆嘢出黎
有得討論咩?
佢係度自言自語咋
冇興趣打口水戰
空穴來風未必無因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞