DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
岩呀,第時你公司迫你返足七日,唔返就炒你
你記得選擇唔好返,咁撚巴閉
或者好撚型咁辭職
你個死傻鳩
其實你係咪就係被樓主屌緊ge無能上司啊??
屌你上乜嘢連登偷懶啫,仲唔番出去做工,你份糧包架
員工點揀唔係重點,問題係僱主到囉
你咁講唔洗簽contract啦,撈得就預賣身
上連登勿認真
你真係好on9
講得出做得到記得快啲去投訴
啲語氣呢 寫一封complain letter
覺得自己make 到decision 咁喎
仲可以炒人
佢邏輯有繆誤囉
下屬提出合理解決方案上司係咪一定會受?
返過工就知唔係啦
點解即時ban個idea?管理不善、得過且過、萌塞,大把原因啦

如果係私怨會唔會咁多“打手”身同感受呀?
睇佢講嘢真係好有眾人皆醉我獨醒feel
Reference Number : CU20200619xxxxxx

Dear Xxxx

Thank you for your valuable feedback. We will respond to you shortly.

Yours sincerely,

DBS Bank (Hong Kong) Limited
以為自己係高層就大哂
或者
以為自己係客就大哂
我地都係打手

利申 曲線 驚有人睇唔明
傻嘅 係我星期六就唔會出現 炒我補多個月好過
Send埋去新加坡啦
三個人一齊炒。

你樓上貼左投訴信
佢客黎 邊識咁多
唔使教佢
佢緊係識啦
佢話係公司客仔
樓主因不滿上司及上上司不採納其建議,跳過所有公司內投訴機制,直接係係網上公開上司,上上司的個人資料,其行為本身已係非常缺德

樓主的上司,上上司,按樓主所說,係管理不善。亦都係抵炒

有心人又好,打有好多,全部炒晒,仲有乜野講
香港DBS 唔跟進,我會直接向總行投訴

投訴信已貼左link , 樓主投訴的情況,及我對3人的投訴,以及要求DBS盡快解決問題。

樓主對上司,上上司非常不滿,等佢自己直接同投訴部申訴。
而上司,上上司亦有機會向公司解釋邊到出問題,以及樓主的投訴係咪老屈。

這對3人都係最公平的處理方法
其實幾好 最緊要你有投訴嗰兩位management
留明 你封信 無圖無真相
坡狗唔理的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞