DBS 剥削員工

782 回覆
1144 Like 52 Dislike
dcc001真係好岩做老共,有唔妥唔可以公開要自己關埋房門解決,同「家醜不外揚」呢啲老撚土思想無分別

就係因為上面唔肯解決問題樓主用其他方式迫呢一件事浮上台面話俾人知間野內部幾黑暗兼無道理
作為該行客戶既你唔覺得佢講事實係幫緊你呢個stakeholder反而question樓主講真相既方式,兼且貴「客戶」唔覺銀行policy有問題係影響埋你既利益,唔去了解問題癥結只係不滿提出問題既人

樓主公開personal資料係有錯,手段之一兼冒住俾人炒俾人告都要話你知佢地幾咁仆街

點呀,有無覺得件事好familar呀?明白未呀?
定係又係個句斟酌操守有問題就係所有問題呀?
你咪投訢囉
拎員工名同客户資料比較,依家人地講左客d料出黎咩,傻閪廢老
Dbs其實主力做SME loan,講SME segment香港係數一數二。
其實你 覺得d記management 會理呢d野?ot 係、銀行界好common,特別係dbs呢d bank,你話你係dbs客佢就理你,你係ibg 1定PB大客?
你話去MA投訴,MA如果真係理你咪整隊兵入去做個site vist,有問題落個high risk finding lor,之後rectification 再睇,你估dbs中呢d中得少?少年你太天真了
欣賞樓主咁勇敢肯講出黎
我地幫緊樓主打forum戰線
樓主同佢指控的上司addy和Eunice有乜私人因怨,
樓主用左幾多個分身,
樓主有幾個個同黨,
樓主的其他不良動機(政治,抹黑商業對手,etc)
我冇乜興趣知道。

我只想知道事情的真相:
1)樓主冇講大話:
DBS或HKMA會如樓主所願懲罰辦事不力的上司,及解決樓主所說的問題。
而樓主則要承擔佢不依HKMA及公司內部投訴的機制,而選擇在討論區公開事件的責任

2)樓主講大話:
DBS,樓主2位被老屈的上司,會向樓主採取法律行動。不要以為係網上世界犯罪,就可以冇事

3)DBS及HKMA 都不跟進投訴:
反映香港銀行業由監管,內部管理,及從業員品格及專業操守全部都出問題
我都幫緊樓主的forum 戰線
樓主老闆發現個post未
關心樓主有冇事
9成有事,通常都逐個入房傾、總有25仔篤灰
樓主唔見左
聽講驚到賴屎應該驚淤同出名多過有咩實際後果
俾高層知道左呢個post
樓主唔會再上水嫁啦

不過尋晚都有7,8成人ot緊

抗爭?乜黎嫁?食得嫁
单你老母咩大陸仔
睇嚟講中你要害喎,難道你就係嗰啲財務中介
Please rest assured that the matter is receiving our attention and we would investigate the matter seriously.

Yours faithfully,
For and on behalf of
DBS Bank (Hong Kong) Limited
你應該新嚟+有返咁上下年紀
喺呢度打殘體字係死罪,please note
勁,連登人好L勁,成段文得一個殘體字都睇得到,考DSE一定好肯高分,如果20+都係一把年紀是旦你點講
樓主戶口 - 揸住摇控器 新開的P牌假戶口。為左開本題本而設。

底褲濕了 - 係同黨/分身 (冇留言記錄)
另外有3-4個戶口 - 之前係完全冇留言記錄,
但係呢個題目突然非常活躍,負責推題及攻擊工作明顯係分身戶

另有2-3個戶口係有留言記錄的真實戶口。
係題目入面發脾氣,爆粗,不停人身攻擊。
估計係樓主本人及其同黨

我原本只係路過(呢個題目已推至熱門),見到隔日就有黑心人開借刀借目,又貼人d相,又開名,又開住址電話,又作故仔抹黑。
所以留左句又係借刀題目

有人心虛,即時發好大脾氣,不停爆粗追住我嚟鬧,仲屈我係當時人。過份成噤,我先還手。

既然真身講到個部門噤大問題,
最簡單,只要通知銀行查下問題是否真實,
上司係咪應該問責。有問題解決左就得

但如果樓主只係講大話,
噤被嚴重中傷的2位當時人及銀行,
係應該向樓主真身及其同黨追究法律責任
Push
投訴只會跌左去投訴部既一單CASE,以為有幾大影響力呀
3)DBS及HKMA 都不跟進投訴:
反映香港銀行業由監管,內部管理,及從業員品格及專業操守全部都出問題

應該會出現 3,咁之後可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞