[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
咁激烈以為見到某y 字頭會員
我就真係唔知你做乜鳩。

捉乜鳩字蝨,你講緊Macallan係做single malt,我覆緊Tamdhu之前做開同集團blend,你純粹講任何廠撚知你淨係講single咩。虛心求教又要屌我捉字蝨

你要正視聽我咪話我新手睇錯資料講錯囉。你上得多連登以為個個人都係肥絲大隻鍾意捉錯處?
兩位完喇好嘛
唔洗以死相搏架喎...
屌你老母 我一知道我講錯柒撚左已經即刻認衰入左收皮mode
跟住純粹問多句就話鳩我捉字蝨,串柒柒話我有insider news捉撚住我唔放
句粗口唔係講緊你 sorry
山崎12 二世

擺定飲左佢?
做開CD-ROM都忍唔住
唔難怪連登威POST推極都推唔起
邊有人敢講野
講錯野比人屌到 想認錯都唔得
真係要叫你一聲大佬
捉字蝨咪捉字蝨,柒左就變虛心求教
跟手就串鳩我對號入號
最後就變我逼害你

成套功夫出晒黎,係咪跟啲港女八婆學
賣左佢
巴打你又片面左啲,威post大把人講錯嘢,大家咪quote sources睇下邊個啱咪又學到嘢。你見我頭兩個回覆都係質疑+問佢攞source,有撚屌佢咩。
講真我都唔係100%跟足新聞,點知係咪近排踢爆左Macallan做埋啲衰嘢,佢有source我咪知多樣嘢

但佢source又無,錯完仲要鳩噏玩小學雞捉字蝨,唔屌佢唔通請佢飲酒?你都識講依度係連登,屌下好正常
我都已經廢撚事理佢
一個淨係自以為比人"捉字蝨" 就可以嘈足一日既傻鳩
一開始我都好聲好氣,no offence 咁同佢解釋番,點知條友好似班狗咁鍾意死咬住唔放。
屌你啦,好聲好氣會講講下Macallan屈我講“任何”係包埋blended?
好聲好氣會叫我唔好對號入座?

真係好撚好聲氣喎
Show blocked user: 用樣子過日子
1,當有新手對whisky仲係新手階段,淨係岩岩識睇下威士忌youtube,對所謂blended,single malt, single cask, cask strength 只係有初步了解。比人講左一堆唔識既專有名詞e.g OEM。跟住覆左“任何廠”係計埋blended而唔係淨係師兄想講既淨single malt,係捉人字蝨。

2,原來係連登唔講粗口,師兄前師兄後,同叫人唔洗燥底對號入座係唔叫好聲好氣,莫非閣下現實中係用文言文同人溝通?

3,原來講錯野認錯收番都係無用,連登講野係要好似做大學papar咁,要有晒citation先可以出文
1. 都係嗰句,講緊Macallan spin去屈我包埋blended你覺得好合理?

OEM都唔係咩好特別專有名詞,句尾都解釋左係貼牌
即係東莞廠出燈膽,俾飛利浦貼個logo,咁咪就OEM

2. 好地地會叫人唔好對號入座?你平時同人傾偈都係咁講架?
你屈完我仲咁撚offensive,我唔屌得你?

3. 第三我係屌你個人戇鳩,串人就得我屌返你轉頭就又乜又柒。
反而件事已經過左清楚晒,唔需要再討論。
1,係你眼中係講緊Macallan,係我concept只係講緊威士忌三隻字,係我上面回覆都有講認同single malt係,係blended唔係。唔明有咩好屈你

2,係連登上肯解釋番自己講既野代表咩仲想點撚樣你以為自己邊撚個,本身知講錯比下面認兩句低威點知你條傻鳩真係看得自己那麼高,老實講,屈你同唔屈又點。

你真係以為自己係師兄?比你打左成日飛機仲唔撚夠。正一on9仔。

嗱,比番d正常說話你聽,而家聽得明未?
終於肯認咪好,我又無話唔俾你屈我,學你話齋我係邊個

咁我屌你就接撚住柒頭皮,再嘈屌埋你全家呀
小學未畢業?唔識睇中文?
全日就成個小學生咁柒樣,淨係睇到某幾隻字就可以自high足一日。
原本以為呢度叫做講下d成人玩意d人會正常d。
點知都係小學雞咁係度鳩下鳩下。
真係屌你都晒鳩氣
得啦,知你咁撚弱智仲同你客氣咩,晨早轉落泥漿摔角環節咪幾好,幾時死全家呀?
諗起PK鄧名句「如獲至寶」
因為某d野,想試下smoky嘅 whisky
有無師兄好心可以推介下,筆直一千以內
頁頭有介紹:
「可以試下d煙味威,
海風┼煙燻味: Talisker 10 ,另外要溫和少少的話 Talisker 18 都不錯

下面就再重口味小小,有正露丸,醫院味,煙味同碘酒味,一開始唔建議試 第一次試我就建議唔好成支買,搵朋友或者去Bar 小試1 shot 係點樣,接唔接受到:
煙燻泥煤: Lagavulin 16, Ardbeg10, Laphroaig 10/Laphroaig PX cask , Bowmore 10 機場版」

好似都400~1K內
唔該師兄
感激不盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞