[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
都係blue label 皇家禮炮21依類,包無死
唔知人口味唔好亂揀
唔係,cask strength 幾十個batch,首先唔係個個batch都好飲,第二全部酒精感大部份都好強,唔係個個接受
其實酒有咩好飲
試下咪知
新手,想請問下邊度有得買三郎元Moon Glow
舊時朋友畀過枝2018嘅我飲,想搵返嚟飲
大家有冇去過whisky cabinet買酒?
買左知 知多 唔捨得開黎飲
平時都係飲開black label 算
唔洗唔捨得
我覺得black label 仲好過知多
麥卡倫12年o唔ok?
同意
知多用嚟沖highball都無角瓶好飲
同意
知多真係好難飲
買左支glenfiddich 18唔太岩飲
有冇啲冇咁辣架介紹
如果你係覺得spicy 既話,試下飲慢啲,搭杯水
因為glenfiddich 18你都覺得辣,9成以上其他威你會覺得仲辣
有無師兄知道 香港/九龍邊到有舊版black label賣??
我上次試Monkey,發現甜甜地幾好飲
有冇啲類似介紹
咁你可能要試返blended,例如JW Green label/blue label,皇家禮炮依一類
酒鋪係咪得The Good Spirits可以試味咋?
先達某whisky shop嘅網站話有,可以問下
不過以black label舊版嚟講抵唔抵就唔知

我覺得係,前題係你要頂到cask strength 嘅酒精感
舊jw去啲廢老舊酒洋酒店比較多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞