[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
買多支同款
通常飲完一枝酒,會留返個塞備用。如果急用,Amazon有備用塞,但唔係枝枝插得盡晒,但都夠頂住先,我之前有枝花格都係咁頂住先。
如果無spare可以去家品店/紅酒鋪買個紅酒塞頂住先,都啱size
t18 幾honey d smoke/咸味比10少
有無計過沖到幾多杯high ball
blended都係易入口, 適合一般人/新手
覺得啱飲可以試single malt
兩支都好
但都係個句: 最好試shot先, 啱飲先入成支
白州distiller’s reserve點睇
利申買左
有排你飲。。。
沖whisk coke 岩唔岩feel?
呢4間之中 花香+smooth d會係Glenfiddich
但Glenfiddich 比較推介12/18
新手想問下秩父威士忌評價如何
邊款?
port ellen邊枝呀

人地講緊千幾蚊貨仔你就推介closed distillery, 睇下你推介邊枝咁有品味啫

買jazz定echo好
買gtr啦,好撚好揸

笑咗
講完廠名比人問款又話新手唔知...
都係飲翻山崎12喇
咁port ellen邊支好追咗post都搵唔到
如果抵玩既pe3 elements of islay, 五千鬆啲應該買到
飲過邊一支?
我淨係試過1st同8th annual release,不過印象唔太深
rosewood指既係黃檀,即係我地日常講既紅木酸枝嗰類
你咩情況底下會燒過酸枝紅木咁富貴先可以聞到佢地既煙燻味?

唔洗同我講咩唔燒都聞到,我成個廳都係檀木家俬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞