[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
佢既對手係King robert, Highland commissioner, claymore 8pm之流,比較起上黎佢係合理味道,幾十蚊貨仔你無得同三幾百蚊比較

當然如果香港搵到Bell's一舊水既話,咁Bell's係最好

利申:狗酒專家,上邊飲過晒
點解要咁做
有限嘅肝 無限既酒
飲返啲好嘢啦
無試過差點知咩叫好
近年已經好少掂狗酒,但有人拎啲新既狗酒黎我都係勇於嘗試
邊到有?
1000蚊budget sherry peat有無推介
Bowmore 18 deep and complex
有冇巴打試過nikka from the barrel
請問三得利角瓶見到幾平下 係咪用黎溝酒用?
Highball專用
deep and complex偏向smoky, 少少peat
試吓無防,買一支就不了
唔怕比較spicy的話,其實唔錯
Px+oloroso 雪莉風格明顯

同埋個peat都唔算少少,中等程度

1000蚊內係佢啦,筆直再多啲會有其他選擇
想知邊到有
Star4u Drinkstore
https://www.facebook.com/398902843788544/posts/1167947210217433/
$999/3支 有Glenfiddich 12,Highland Park 12同埋Monkey Shoulder
不過要提提你Glenfiddich 12 同Monkey Shoulder 係臺灣水貨
清你是咪玩嘢呀,上邊講緊glendronach 喎
Ching,個樓主係問Monkey Shoulder,係之後有人俾答案話買Glendronach
屌,原來講緊monkey shoulder $999 3枝,誤撚會晒
唔緊要
想問重peat控,買Octomore6.3 or 7.3 值唔值
2001年出產過咩whiskey 想收藏
或者個年入桶都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞