[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
carousell 賣緊千一,網上大鋪賣緊千四,又唔想落鋪行
總之私人買就自己睇路,好難同你講假唔假
選擇多d, 有d款唔係周圍有
想買laga 20 feis ile 2020,有冇師兄知邊間實鋪有?
好遺憾,係港幣
佢話係酒稅喎
$3000多納21 OB
驚假又想係carousel 買就搵d專賣酒嘅賣家啦
可以問吓係咪台灣水貨
通常都係台水先會平過咁多
其實唔係d好熱門嘅酒都好少假
Ardbeg Ten
小弟初黎報到 分享下啲小眾嘢先 話說之前去塔斯曼利亞旅行 試左支世界冠軍Sullivan's cove

1 shot 盛圍$300 港紙 一支$1800澳紙 成萬幾蚊

但係真係冠軍級數 好 balance 都算易入口 過 aftertaste 都好唔錯 只係價錢真係太誇張了
清你是咪計錯,一枝24shot,咪7200hkd
自膠 原來係$1300 澳紙 $7000hkd
同埋如果係去吧,咁人地要賺既
以香港既mark up就係10shot就返一枝左右,我當佢賺少啲啦14shot 先返,零售價估計係4千鬆
唔洗7千
岩岩上網買左支季試下 以前未飲過
厚岸有無清飲哂5季
美國唔知邊到買

上酒網見有呢隻同埋評價唔錯平平地試下
有冇ching試過Glenlossie?
好唔好味?
$750抵唔抵買?
12yo
有冇人知tvb成日用既呢隻杯邊度有得買
盡力畫

冇野喇 應該係ikea
又未必要係靚嘢,只係要跟返枝酒既風格去就返就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞