[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
咁真係好貴,有錢都係試多d先
真係岩飲laga先追jazz/fes
on9價,正常4k~5k
香港到手四千唔得啦,起碼五千中

有冇巴打試過
新入左glendronach 18
同白州比真係好唔同
希望快啲多幾支比較下
無記錯之前島節個支laga好似賣$2000左右,現在4、5千,下年我決定通頂去搶 就係唔食炒價!
一般新手嚟講....我諗4k同6.8k分別唔大...
一樣咁卻步喇,始終仲摸索緊
依個年代好難唔食炒,有時啲威未出街都已經升左
今年Feis ile Laga香港頭果浸3K度入到手
不過新手想試其實建議去bar或者睇下有冇ching開樽仔share
有無巴打係JAC度訂過? 見佢係PRICE.COM個價低過其他鋪好多下..
有無伏?
請教下
下面入門sherry cask 邊支好?
glenlivet 15, arran sherry cask, glenmorangie 12

我自己有
glendronach 18, macallan classic cut

想買多支易入口嘅
放係公司
向同事放下毒咁

所以想搵支易入口
飲落又得意嘅
唔知各位師兄有冇諗法?
要導人嘅,平平地買支ardbeg 10同Glendronach 12先
加埋800蚊有找
因為唔知同事喜好,一支sherry,一支islay,平平地應該夠做
謝謝推介
islay 方面已有
lagavulin 16 嚟導同事
想問下係price.com格價見到個d網店平幾十, 係個d網買會唔會伏, 唔想出街買
3支都揀唔落手...
導人入坑嘅sherry真係Glendronach 18/21
或者Mortlach 16
強烈建議大家買酒唔好去網店買,去就去有門市嘅酒鋪買
師兄買過假酒?
網店同ig store一樣大大個伏字寫喺額頭
態度閪收錢唔出貨
踩到上佢山旯旮咁遠個倉先搵到佢退錢
去返大鋪買出事起嚟都無咁煩
咁係師兄你唔小心喎,ig店緊係落單面交,唔好話威買乜都係咁話
財到光棍手你想佢寄?
網店梗係面交
岩岩係YJ whisky 買 會唔會有伏
毅進威士忌
其實啲鋪頭係邊入貨 烈酒稅成100% 賣埋都唔夠俾稅 唔通真係搞手打個和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞