[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
如果bourbon既調酒呢
純飲既話咁我跟返第一頁既推介
thx
Maker's Mark 唔會令你失望
平靚正, 樽身又夠特別

Btw ching諗住整咩, 我自己都係新手home bartender, 不妨互相交流下
Maker's Mark個特點係比起大部分既bourbon都順滑啲易入口, 有啲人會覺得咁樣係無咗bourbon個種好strong既感覺, 所以就唔鍾意

我個人因為之前無試過bourbon, 作為第一枝想易入口就揀mm, bourbon入門 old forester都可以留意下

我啲工具喺 flair iron store上面買, 雖然唔係最平, 但係質素有保證, 仲要係黃店, 實支持

唔該曬你
再講落去好似唔關依個po事
我想問酒杯點解要薄杯邊
一來欣賞工藝,越薄越難造
二比較靚 透光
三輕身
四口感,放埋口唔會成舊嘢咁
初黎報到
酒鋪介紹左支 Glenlivet 18 yo
未試 希望冇伏
之前買Boston shaker都唔實
然後去Flair iron 買咗個日式shaker無嘢彈
Boston 都唔實應該係自動手勢問題喎清。。。
Cup隻杯上去cup得好唔會有問題

你話人隻杯變左形咁就無得好講
唔關手勢
之前喺朋友度試過其他都冇問題
仲要試過幾隻
有無人有omar 果枝荔枝桶想放
我想收枝黎飲
幫你係carousell 睇到有,自己上去望下,search omar碌碌就見
各位點睇yj whisky shop 呢間fb shop 真野?
買過一枝Talisker, 應該係台灣貨
真, 未算最平
想問下今年twa ben nevis 而家幾錢左右買到
搵carousell 都唔見有
依家先搵應該可以等下一年
想問Talisker 25舊版(十年前嗰啲)同宜家嘅有咩分別?
都唔係既,外國都仲搵到,係計埋運同tax返黎唔ok姐
Malt Cask枝T8 原來唔賣
T8咁搶手,有一箱都話可能套現, 一支堅係收藏
makers mark
bulleit
buffalo trace
500蚊左右呢幾枝好夠
再平D就 heaven hill
boston好難及唔實喎
去到500依個價位
都買到第一頁ching既入門推介
應該好D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞