[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
舊25有一陣好特別既牛油香
Jack Daniels Honey 係咪同markers mark, monkey shoulder 相對差少少
JD honey唔係威士忌,無從比較
bourbon同blended scotch都唔同野黎啦
有冇人鐘意bourbon多過scotch?
近排轉左做bourbon guy
Macallan 黃金三桶我上個月買498
想問下依個價位有無更好嘅選擇
琴日買左支GlenDronach 12 真係唔錯
利申: 新手
上網睇到GlenDronach 12 $440
早排買咗Bunnahabhain 12 微微煙熏同蜜糖奶油味
利申: 新手
頁頭d普款都係400~5XX附近價位
而家冇得落吧, 買支飲吓都好
Macallan 15 18 double cask有冇巴打試過?
另外12 double mask係咪頁頭冇介紹唔建議買?
如果要排Bunna 12同老納12
我會撐bunna 12多d
呢2支double cask應該係新出

macallan 呢加d普款真係
麻麻地 同價會有更好選擇
如果酒標寫Refill ex-sherry butt係咪姐係等於2nd fill sherry
見咁多人買普款macallan以為
酒吧買?
響 21 3千尾入得過?
想買返隻威士忌杯
香港有冇邊間門市推介
間間差唔多價,唔洗推介啦
睇邊區
一般都係差30蚊內
去頁頭最近你個間,唔係賺30,蝕車錢時間

Btw 想要咩杯先,nosing有好多種杯揀.....
有無巴絲飲過monkey shoulder
新手第一次飲覺得幾順口
有冇人飲過 Talisker 18 同埋 lagavulin de 2002 ?
諗緊值唔值得入手試下
啱啱開支新Macallan個木塞斷咗一半
請問邊度有啱size嘅木塞買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞