[威士忌20]威士忌抗疫

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
響 blender’s choice o唔ok
好過master select
thanks BRO, 個價OK
有無地址?
Google 舊洋酒,逐間打去格價
好景,先達兩間,明記都有得試
如果鐘意old pulteney 12 highland park 12, ardbeg corryvreckan, jura prophecy
唔like Glenfiddich 12 15, glenkinchie,(grassy and pear)唔like glendronach 18 (winey?), Laphroaig10, glenmorangie 10
師兄有冇咩non peat suggestion值得試#
悶𠹌到
[開話題]
雖然話tn都係聯想, 但可唔可能以細分類tn去收窄目標廠範圍呢?
即唔只係果香/煙燻, 甚至係要青蘋果/煙肉咁較仔細。
不過呢類細分tn好似通常係batch之間差別,
似乎難以當係廠風格。
試talisker 10有陣膠布味,係咪即係iodine味
MaltCask 麥芽堂
九龍東有無黃店介紹

之前買開嗰間唔知藍定黃

想比錢自己人賺
朋友度見到呢支 唔好意思叫試飲
有冇人試過?
有飲過好飲既peated glendronach ,但依枝印象中係鳩鳩地
點解我覺得芝華士12咁難飲,係支酒嘅問題定我嘅問題

呢支有冇巴打試過?我見$2xxx, 抵唔抵?
因為真係一支垃圾
新手唔識分買左枝芝華士18,飲落心諗做乜18年都淡茂茂,最近追post買左枝多納12年,真係正好多
有冇巴打有啲甜少少rich 啲嘅威士忌推介
飲緊枝最平余市覺得太辣
試過anCnoc 12都幾甜, 想rich可以試上級少少。
另外ben nevis聽講都有甜
唔該巴打
美酒佳餚巡禮飲過
好唔好飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞