屌 點撚解呢間「黃店」唔係食緊人血饅頭

1356 回覆
148 Like 1051 Dislike
咁都分唔到分別
你真係弱智
連儂牆都係咁貼啦。做下文宣又比人屌。你個心唔舒服咪唔好去食囉。有必要咁樣批鬥同路人嗎?
連儂牆係牟利?
都係嗰句,黃店唔屌得,相反意見就係分化泛登仔又贏

五毛、三毛、分化撚、失敗主義撚、熱狗、白票兵、PR公司打手,仲有無新標籤??
所謂「黃色經濟圈」呢個概念
係想用黃色陣型嘅消費實力推動啲咩
我越嚟越迷惘

1. 𠝹走藍店既生意?
只要唔幫襯美心/大家樂集團 以及其他已知既藍店 已經達到左目標 咁就唔洗鬥黃 唔洗分邊間係黃店啦?

2. 嘉許個啲勇於表態既店主?
自由市場下推動經濟既動力 係洗錢換來嘅utility
所以一間食店 始終都係食物/價錢先行
只係睇鋪面黃唔黃 呢個模式唔會sustainable

再者 黃店做多左生意 店主賺多左錢
但如果 呢啲多咗嘅錢冇令到個供應鏈既其他同路人受惠 eg. 請手足做員工, 用本土供應商
呢個經濟圈受惠既只係去到店主個一層
(至於賺到錢捐唔捐 真係個人選擇..)

又或者你話, 藍店做唔住, 開多啲黃店都算係擴大左個經濟圈
結果咪搞到呢啲 為黃而黃 既災難場面出現囉

好lost
你真名係Anita Wong?
有TG曲奇賣緊
但fb啲人屌緊你
我諗緊跳唔跳出facebook睇世界
比啲意見 ok?
做乜鳩
收左皮啦仲黃圈
唔撚通拍到抗爭戲又人血饅頭?
你D意見真係獨到 講到開個主題公園係你話起就起到
你整到個抗爭主題公園做埋旅遊景店點解唔支持?
本土文化正面歷史仲輸出國際添呀
韓國有人權紀念景點 點睇? 民主陵園 人血饅頭?
孫中山紀念公園又人血饅頭?
其實你未比人送中仲係度玩緊連登都係食緊人血饅頭
渣哥個post睇到喇掛
負皮俾間鋪頭
終於明點解你咁井底
原來去到facebook都係睇啲圍爐group
不如整埋猶太人黃星cafe 光州518韓燒
都係紀念下姐

姐係你個邊就民意
我依面啲人就唔係民意?
喂 咁黃絲不如拆伙啦 橙同鴨屎黃 ok?
笑死
黃色經濟圈係你地要搞
人地猶太人無講過要搞呀柒頭
純粹係壁畫我覺得冇問題
但係餐具枱櫈貼紙濕紙巾 我覺得over左 好似消費緊黃店既名義
就算你post個條link裏面都係50:50啦,有無睇㗎,洗唔洗cap啲俾你睇?衝出黎柒
全撚部連登仔都係一鳩樣
咁樣搞法都話 無問題? 你腦生屎忽到?
50:50個堆唔係同路人?
我爭啲以為得連登咁撚獨特

擘大個屎眼睇清楚啦,求鳩其都cap到幾廿個你唔啱聽嘅comment呀

呢個仲要係你自己post出黎嘅link呀,學人挑機,知唔知個柒字點寫

由頭到尾都係你自己井底、回音壁,難怪啲人話social media害死人

真心問,你同以為韓國魚贏梗嘅韓粉有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞