屌 點撚解呢間「黃店」唔係食緊人血饅頭

1356 回覆
148 Like 1051 Dislike
收嗲啦
垃圾樓主

你個底花哂啦
事實上又真係,變相間野咁做倒自己米
明明樓主同間舖就係同一類人,over左,但樓主就當比意見佢既人係on9,得佢自己既諗法先係最正確

所以佢又唔撚去會用好啲既方法處理,例如問下間舖咩事,睇下佢地咩反應

樓主係仲衰撚過間舖添,照返樓主道理,樓主仲食人血鏝頭添啦,鳩開post屌唔撚洗成本
嘩 你仲唔係五毛?呢度啲黃絲好惡,建議呢位五毛快啲走
咪就係得依2間
對住陳彥霖、周梓樂 食唔落了
成隻癲狗咁吠
其實黃店從來都有呢個問題
鋪頭裝修梗係想客人開心舒服,但支持呢場運動既文宣好多都好悲情

呢個係兩難黎

解決方法我覺得其實好簡單,係改用願景文宣
之前都有人講過,唔好下下都只係識賣慘,要多d散播希望,多d想像下光復香港之後既情況。
其實咁同鋪頭名「煲底」仲襯添啦
樓主不敢回應 只能悄悄給一個負皮
係over左 但係唔洗下下又人血饅頭又「黃店」嘅
同老細反映左先公審好無?
其實我覺得最主要都係睇會唔會引人反感
好似一般文宣講活動->唔會令人反感
好似呢個post張圖畫埋彥琳出黎->令人反感
同埋地方都係重點,食野/黃店不被預期係一種好嚴肅嘅地方
所以點解呢間野會令人反感(因為地方vs牆上面幅畫太衝突)

收唔收錢果啲我反而覺得扯遠左
利申我覺得呢幅女神圖其實我自己係反感嘅
望住啲都叫做有血有汗嘅事件喺一個女性角色件衫上面我唔知點去理解好
之前都有睇過一個fb post話點解呢張圖會令人反感
而日本原版果個會令人感到敬畏(但可惜搵唔返果個post)
咁又肯定唔係五毛 邊有咁多五毛 只不過而家好多人都好鍾意挑剔啲黃店 呢啲本身係好支持場運動同黃圈 只不過佢地唔知咁樣係弊多於利
回覆比多啲人睇
Over左咪改 樓主除左開post 有無同間野溝通過先?
如果你乜都無講過 淨係上網屌呢間野人血饅頭 咁有咩意義?
保護傘打住幫政治難民自力更生既旗號我覺得無問題
我淨係覺得好肉酸
樓主心諗:

要食得開心
如果播港台抗爭直播都係人血饅頭
消費抗爭者

食到咁sad
出post 屌鳩人先
啲人以為貼張memo就發大財咁,有幾多係房門口都未出過既人講出黎⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞