屌 點撚解呢間「黃店」唔係食緊人血饅頭

1356 回覆
148 Like 1051 Dislike
老細出發點係「紀念」
偏偏有人曲解做人血,司馬超之心
死咗嘅人,可以比人英雄化、偶像化
可以創造經濟價值去幫返黃圈最後落返有需要嘅手足袋
我唸佢哋九泉之下都可以安心,起碼自己嘅逝去仲可以幫到人,而唔係就咁化為虛無
根本上就有啲黃店已經過撚晒火,用文宣黎做裝修,擺明就係人血饅頭,唔明點解會有人繼續支持
我諗有日香港獨立左之後831 721 個d 日子出街都唔准笑 笑親拉去坐十年
佢地無道德 唔撚明
咁不如咪搞黃圈啦
驚做得太多影響你情感
721 831 個啲唔好再提了
人都死左 死者已矣
Let it go
其實係取材問題啫,如果幅畫換成手足踩住popo個頭,又可以表明立場又唔會引起同路人反感
落返有需要嘅手足度梗係好啦
問題係呢間除咗整打卡位,消費場運動之餘,
幾時有幫過手足?有冇咩行動?
我諗老闆都係出於好心想紀念下手足啫..
D紀念公園都係咁啦
睇你點睇
笑左,屈完五毛就屈毒
香港仲係行無罪假定
唔係佢證明自己無罪
而係你要證明佢有罪

仲有,有時幫手足唔會有單(eg 着草錢,生活費,gear),當然捐比612 殯葬基金會有單,但係幫人掘地修墳幫到幾多?對件事有幾大幫助?
幾時有屈你呀
問你問題叫屈你?少啲被害妄想,唔好咁大反應啦

不如你睇多啲先鳩up
唔明點解會spin到係我唔敢問佢(毒撚)
我屌曬你地老母啦
洗撚pm問佢咩on9
更何況條仆街book檯就敢答,屌佢食人饅就扮睇唔到
喺呢度出post,佢琴晚咪漏夜回應囉
你點知老細出發點係紀念?讀心術?
你不如叫天安門母親去刷羊肉紀念逝去嘅仔女啦
笑鳩緊你on9咋真心諗唔到會咁spin
件事本來好中性,視乎個人點樣「揣測」佢動機
重點係只係揣測,毫無根據
你想往好過邊諗?定想佢食人血?
無必要極端化
唔係我想諗邊方面的問題,係基本尊重問題,如果有一間 nazi cafe 放哂 Jews 啲相,德國人食豬手飲啤酒你覺得 ok ?好難唔令人覺得佢食人血喎
㩒錯負皮,想俾正皮
如果有日我踢踢下波比人打死,即使我生命逝去,都想以某種形式繼續存在,至少活係其他人心中,用我創造更加多嘅價值,幫更加多嘅人。我死了,但我永遠活着。
On9真係無分黃藍
佢而家係天安門刷?
你老尾佢次次刷個陣都唔提得佢對仔女?
而家係你地想人宣傳入黃圈
叫人加入又屌人太深黃或唔夠深
唔表態又屌人中立食兩邊
直情藍又屌人無人性
咪撚做生意啦香港
屌你老母啦乜春都你噏就係呀
依家我淨係見到一間食肆消費運動消費義士
你點樣證明個收入可以幫到黃色經濟圈?
你知唔知乜撚嘢係黃色經濟圈?
依家香港嘅風氣只係消費圈買贖罪券咋戇鳩
如果佢有講過收益會拎黎支援抗爭我可以即刻道歉
如果純粹拎場運動來做噱頭根本就係人血饅頭
真係諗唔撚明點解黃就大撚晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞