[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
overbudget😅
FI27QP
VG279Q 點睇?

買左G32qc但中間有死點
打機就唔覺既、自己成日認住認住
各位巴打好,
我部6年前ge機用緊gtx760, 同埋個雜牌mon
做過research知gtx760最多support 120Hz
https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-760-review,3.html#:~:text=So%20explained%20very%20simple%2C%20dual,192%20GB%2Fsec%20of%20bandwidth

想問下係咪玩唔到曲mon同埋有咩選擇好?
新果d mon太高Hz全部唔岩洗

https://www.philips.com.hk/en/c-p/328E9QJAB_69/curved-lcd-monitor-with-ultra-wide-color
呢個好似幾岩我, 但係香港又冇賣
換完機換埋mon吧啦 gtx760
其實如果gtx760出144Hz mon會發生咩事?
想問下點分塵點同死點?
如果想揾隻4邊都無框既Mon, 係唔係只係得LG 同貴到天價既Apple Display 先有?

類似咁
https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-27MP89HM

唔要下面有條邊

仲有咩牌子有出
想問下有無巴打用緊VG252QP 個腳架係咪固定高度 無得上下升降?
好似要XV253QP先有上下升降既腳架? 但係呢隻香港好似仲未有得買
悠二我隻G32QC到未呀 上星期三落到今日都未有電話
8-10hours 工作用, 唔想盲的MON係咪EW277HDR OR EW2775ZH??

仲想要多隻AROUND 20吋至23吋, 邊隻好??
60Hz, 文書工作, 唔係做設計和彩色工作
死點正方形,塵不規則
我星期二過數今日到咗
張圖個粒係咩
今日終於拎到 ew3270u
暫時用落唯一問題:唔知點解睇 youtube 覺得啲片比以前 lag 少少 但睇 netflix 無事
知唔知香港有冇得自己買panel換? 想買samsung隻lsm270hp08-v04
問左samsung維修部佢冇覆我肯唔肯就咁賣比我
Acer ConceptD 同 X27 有乜分別
如果買cv27f既話,5600xt 係咪一般都會好過2060 super?
4K mon黎講 ,budget 4k樓下
平時會打下機,同睇戲多
VG289Q 同 MAG321CURV 會點揀
如果講緊Sync分別不大
用緊,街鋪做緊9850,漏光比起上代好左,開160HZ就冇得開10bit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞