[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁Intel 630支唔支援HDCP2.2?
唔該巴打
Intel UHD Graphics 630
就黎好似iPhone咁個名愈出愈長
要4K就
ASUS VG289Q
屌你滷味終於搵到個24”(23.8”) FHD 144Hz係有齊
2x HDMI in,內置喇叭,內置火牛,窄邊框
ViewSonic XG2405

不過 ViewSonic而家咩底
630 ok
試下用HDMI
你底板冇Dp1.4都係唔得的
Aorus cv27f 見到賣2299

想問同其他27”比咩評價 都係玩lol / fps 多

見到平左咁多想新手入坑

謝巴打
1070ti 不直3k
https://www.nvidia.com/zh-tw/geforce/products/g-sync-monitors/specs/
G-SYNC相容 Asus VG279QM

https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/vg279qm
炸掉了... VG279QM 拿到 Rtings 歷史最高分..
綜合使用8.2分.. 好恐怖 遊戲分數也是歷史最高的

知道應該會拿到高分, 但沒想到這麼高.
這分數比 27GN750, XG270, XV273X, AW2720HF 都還要高
VG279QM開心使用中
多謝各位師兄
岩岩裝左window netflix app終於見到4K啦
想問下24吋mon要曲面係咪好on9?
平時打下機 2000內budget 有咩好介紹 多謝各位 想要曲面
Vega 11都睇到?
show 左個ultra HD 4K 字出黎
播個陣禁cred+alt+shift+D睇睇resolution
Ctrl *
280hz

覺得呢隻抵玩
HDR600 畫面係咪吸引過 普通HDR 144HZ呢? 點揀好
介唔介意講下幾錢入手?
Xv272u p vs ex 2780q 你地會點簡
同想開齊哂要條好既dp線 有冇介紹
有咩問題
27'' 1080p 唔會唔夠清咩
Intel® HD Graphics 630 係咪只支援hdmi1.4 4k30
就算塊板有hdmi2.0 都出唔到4k60?
個mon得dp1.2 hdmi2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞