[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
太多啦下話
144唔夠咩
Smooth過144唔少
張枱頂盡放到24
請問有冇27” 2k 144hz mon推介

Tn ips va我未諗
想知大約普遍係咩價再調整
唔該哂大家
BUDGET
Sorry
3000內可以嘛?
HDR600光少少 冇咩分別
起碼HDR1000+FALD先似樣
有HDMI 2.0或DP1.2 就出到4K60
抵玩

哦 我見佢最大支援HDMI 1.4
底板HDMI2.0靠第三方晶片達成

【情報】ASUS VG279QM 刷新 Rtings 評測網站歷史分數, 排名第一
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=553741

寫了篇簡短文章稍微講了下, 嗯 看來還蠻經典的.
個人覺得 VG279QM 的外框的確不錯看, 腳架也蠻理想的
$5890
3千尾-5千尾
原來都要三千尾咁有咩好推薦?
Ips va有咩要求
求推介電腦PS4 兩用MON
最近打THE LAST OF US 2 覺得更新率嚴重不足, 一轉方向就好曚
$1000-2000筆直
24INCH左右OK, 因為起房用,書枱距離唔遠
最好有駁吊臂(唔知係唔係咁叫), 遲D想整埋掛牆, 方便轉下方向起床上面打機睇戲
應該要雙HDMI插電腦同PS4
(依家個MON PS4果邊就HDMI , 插電腦果邊好似係唔知VGA定DVI..
SORRY唔識分,藍色插頭的 搞到要分兩個喇叭出聲
電腦就直駁一套喇叭, PS4就用MON既3.5MM位插另一套喇叭..
我諗兩部都用HDMI插應該可以用曬MON既3.5MM位喇叭出聲?)

無限感謝各位巴打幫忙
27吋 千幾蚊求介紹
個人喜好samsung多d 質素ok ma?
同埋曲定平面好,有咩好壞處
求推介
小弟而家部廢機用緊gtx760
黎緊會換2070s or 3070s(如果有)
平時會玩下pc大作同睇片多
遲啲都會插埋PS5黎用
筆直大約$4000左右
asus同LG有推薦?
為咗THE LAST OF US 2 呢隻垃圾轉mon
彎MON 無咁反光 同埋左右無咁易偷睇到
Displayport 熄mon之後
中斷連線呢個問題是咪無得解決
想問而家新電影同遊戲,最佳體驗係16比9定21比9多啲
腦場acer vg272up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞