[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
大家好呀,最近考慮緊換MON, 因為我而家玩緊隻FPS 叫ESCAPE FROM TARKOV, 本身個MON 好似得75HZ 有兄弟叫我買144HZ 會有唔同感覺

所以想上黎問一問,我以下既配備 推唔推得郁 144HZ 既MON?
Intel Core i7-9700 6核6線程 Tray
MSI 微星 RTX 2060 GAMING Z 6G

1. 我有睇過下文章, 其實買VA 定係IPS 版好? 如果我玩槍GAME 多, 我見IPS 好似顏色會靚D

2. 我有無機會上到144HZ+2K?

3. 有個兄弟親戚 賣個 Giga cv27f 165HZ 俾我, 大約2299 底唔底?

4. 曲面MON 打FPS 會唔會好痛苦???
1.玩槍game用ips 好d 反應比va快

2.肯降特效實有機會

3.行貨就抵
明白曬, 師兄有無咩推介既MON?
啱啱換咗U2720Q
主要上下網睇下Youtube
間唔中打下PC FPS game
同埋PS4 Slim玩太鼓同Overcooked
真係冇得頂
問過dell sales $4500好似都抵屌
同你買一樣價錢
$4500有95% DCI-P3
HDR同Type-C已經好好
觀塘有咩地方買Monitor?
法奧送貨好過
謝謝
MSI 微星 Optix MAG272CQR

呢個好唔好用呀??
覺得技姦隻G27QC或者EX2780Q會好啲

BTW悠二我隻G32QC到未呀
行貨 Giga cv27f 165HZ 大約2299
可以去x都睇 有拖把賣
尋日買左個無usb 6頭
謝巴們
冇usb先好
Best Buy G9 $1699
香港如果代理有唔知又炒到幾錢
$4500 U2720q 好似睇price.com 都要5600 del官網仲要7000幾
官網㩒售前優惠諮詢
搵sales就做到$4500
爽wo咁 麻煩晒🙌🏻
office hour搵
其他時間冇live chat
本來諗緊買ASUS VG289Q 但U2720Q差咁少不如買佢算xd
VG289Q有adaptive sync
睇下你需唔需要
我都係間唔中先打機
喺game開VSync算
少打FPS game (雖然張卡係2070super) 多數睇戲同埋打3A大作同PS4 PRO
我自己少打機
所以都係偏好U2720Q
XG279Q
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞