[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
如果ips mon 有咩選擇?
見 MAG272QR 啱啱好3000
MAG272QR va黎
突然察覺心血來潮想換啫,換得來我都爆機
一直想買32寸黎寫code , AOC cu32v3係灣仔電腦城有間有display出黎 望落好似幾柔和 大家點睇
AOC中資
咁貴 不如買我隻MAG321CURV 平放 我想換部HDR600
omg 一直唔知 對mon無乜研究 感你有無d 32寸嘅mon推薦 curve or 平面都ok
放幾錢
2k 3000頭就acer

可以考慮下
想買部30靚吋睇戲係咪買部電視算
連登無私人信箱? 點樣通信? 出面賣3999 買左兩個月 你想幾錢 可商議
Tg
剛入手RTX 2070 super, 想換個 2k 144hz IPS 嘅mon, budget想3~4千內
check咗price hk 支援G-SYNC Compatible 而4千或以內得呢幾款
VG272U P
XV272U P
27GL850
VG27B
VG27AQ
想問下邊款好/會伏?

Freesync其實又得唔得?
本身睇岩XG2703-GS / XG270QG
但見FI27Q-P好似正好多咁 價都好似差唔多
想問下會唔會有夾枱mon 架 support 到個mon 個位係水平以下
因為想訓係碌架床度睇野, 個架就夾住係上架床
姐係好似咁
一係FI27QP 一係XG279Q
搵張咁嘅枱穩陣啲應該
但係咁樣訓係度個頭就要成個岳起嚟先睇到
墊高條頸又會唔舒服
點解唔裝係牆? 牆臂架易搵好多
果塊牆只係一塊好薄既木板, 得半吋我驚唔夠力
請問下插DP之後熄左mon電腦會冇左mon既connection 呢個問題可以點解決
如果想買過隻mon既話上面個問題有冇野要注意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞