[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
好似有得自己另外買個轉得既架,等其他人講邊度有
我用Standard mode
個mon光到未開Smart HDR之前
brightness要開30先啱啱好
contrast就default

依家開咗HDR之後
OSD brightness冇得set
要喺windows較SDR brightness到5
我試咗
一定要開咗Smart HDR
Windows先會有HDR個option
咁即係應該係真HDR嚟
問下買hdmi短線係咪無咩所謂?version啱揀條平就得?
EW3270ZL 係咪香港唔會有
我見equivalent既EQ3270U賣到三千尾
好貴
vg289q邊度有貨?
XV272U P 邊到有得買? 同家下幾錢到?
點解PRICE.COM 完全搵唔到呢個型號
再問下 有無同性價比既呢個MON推介? 要求係IPS
CHING 點解係98HZ 而唔係120HZ既
如果買XG27UQ 同1050 TI可唔可以用2X DISPLAY PORT黎OUTPUT
如果唔得 最平買張RTX卡係唔係就出到4K 144 DSC
1.所以受DP1.4頻寬所限
2.唔可以
3.係
諗左好耐,最後都係買左pa32
落左訂k版9400,要等2星期
好期待
咁平咩
32吋4k只係要三千尾都叫貴
我都嚇一嚇,隔離做緊12000~13000,問佢係咪睇錯呀平人地幾千
自膠
原來EQ3270U係上位版
睇岩一款XG49VQ,但係發現都係出1080 144hz,想問下有冇類似但係有2K / 4K既144hz 長mon推介
c49rg9
今日係深水埗搵隻VG259Q, 搵好多間都無貨
之後係中央田間ASUS問個sales佢話隻mon已經停產, 係真唔係呀?
最近心郁郁想換個27吋Mon,有d人話27吋至少要2k,1080p會起粒粒,係咪真係咁明顯?但如果上2k mon我張display card會唔會唔夠推?
利申用緊1060 3gb+1080p廢mon
係....都好明顯
Lenovo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞