[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我都係
U28R550 係咪唔support HDCP 2.2? 想睇netflix 4k
HDMI可以
BT.2010/2100 都唔係 full range 的,包涵 444, 422, 420
有444緊係用444啦
422/420畫質有損失架 特別係睇文字
伏係對比度低
但反應時間係ips數一數二
有錢可以揀XG279Q 快+正常IPS對比度
VX2719-2K-PRO 香港有冇咁上下既mon
3000幾左右
點解官網提都無提過HDCP 2.2
唔玩大作,想要1080p 144hz
MSI optix G241大家點睇?
有冇更好選擇
我意思係兩者其實同做唔做到 HDR 冇因果關係
如果唔夠筆直應該要lg定asus好
咁其實你想講乜
我又冇拉埋HDR黎講
我見有人為左上假12BIT 寧願用422+有限範圍覺得冇意義炸喎
有用家試過
三星官網同ACER官網一樣垃圾
資料唔齊
意義自己試一下吧 我個人用假12BIT 好過RGB 8BIT
試唔到
搵到條HDMI條線了
唔覺得好左 反而d色有d奇怪
屋企隻Acer P195HQL仲未壞,想換隻24"左右 1080p 60Hz打機,但係電腦張1050 Ti應該推唔郁,可以點,係咪其實無空間換
想問下u2720q DP頭有冇HDCP2.2?
唔知點解插左原裝條displayport線都連唔到netflix 4K
有吧 話晒都DP1.4
有冇裝HEVC extension?
34吋曲mon,除左LG好似無乜新嘢出
想問下大家 我而家長期用電腦MON做發聲 請問會唔會唔太好 會唔會好易整到個MON 壞
最多咪喇叭壞
關個mon 咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞